Hoe bouw je een zoekfunctie op uw website

Hoe bouw je een zoekfunctie op uw website


Een zoekfunctie op uw website is een efficiënte manier om te helpen uw bezoekers precies te vinden wat ze nodig hebben zonder al te veel tijd te browsen door te brengen. Als mensen te veel tijd besteden aan het zoeken naar specifieke inhoud, zijn de kansen, zullen ze vertrekken en ga naar een andere site. Door de vereenvoudiging van uw site, zult u meer terugkerende bezoekers en toegevoegde functionaliteit. Er zijn verschillende methoden van het toevoegen van een zoekfunctie op uw site; een van de gemakkelijkste manieren om dit te bereiken is door het toevoegen van een populaire zoekbalk zoals Google of MSN naar uw site.

instructies

1 Kies een geschikte zoekmachine die u wilt toevoegen aan uw site, zoals Google of een andere provider die je leuk vindt. U kunt ook aanpassen hoe de zoekbalk moet worden weergegeven aan uw bezoekers; veel website-eigenaren proberen om dit zo uniek mogelijk te maken. Veel web hosts bieden search scripts die gemakkelijk naar een website kan worden toegevoegd.

2 Gebruik een content management systeem (CMS) op uw website en de inhoud ervan te beheren. Dit maakt het gemakkelijk om de functionaliteit en de nieuwe inhoud aan uw site toe te voegen zonder te hoeven worstelen met moeilijke code en complexe instructies. Veel CMS-programma's geven de mogelijkheid van het toevoegen van een zoekbalk al, het maken van uw taak nog eenvoudiger.

3 Verwerven van de hulp van een professional als je niet beschikt over een CMS te gebruiken en je nodig hebt om een ​​zoekbalk toevoegen met HTML. Dit zou een iets meer complexe manier van het toevoegen van deze functionaliteit, maar het zal de moeite waard de moeite.

4 Bepaal waar u wilt uw nieuwe zoekvak te plaatsen. Plaatsing is essentieel en bezoekers zullen waarschijnlijk verwachten dat je je zoekvak in de buurt van de top van uw site te vinden. U wilt uw bezoekers in staat zijn om meteen zien het zoekvak zonder tijd te besteden te vinden. Dit zou ook het verhogen van de zoekmachine rankings van uw website.

5 Test uw nieuwe zoekfunctionaliteit. Zorg ervoor dat de resultaten correct en dat uw zoekbalk wordt weergegeven op alle pagina's worden weergegeven. Meng het met thema en kleurenschema van uw site, en zorg ervoor dat het zoekvak is breed genoeg om de meeste van de zoektermen te geven. Als het ziet er goed uit en werkt goed, zal uw bezoekers direct gaan gebruiken.