Hoe maak je een PC-scherm weergeven op een TV

Hd-televisie bieden niet alleen een betere beeldkwaliteit, maar ze kunnen ook worden gebruikt voor andere doeleinden dan alleen het kijken naar televisie en films. U kunt uw pc aansluiten op uw HDTV en gebruik de tv als een monitor voor uw computer of laptop. Het gebruik van uw tv-scherm als een computermonitor kunnen helpen met zowel werk en entertainment. U kunt films bekijken op uw computer op het grotere scherm van uw tv, en u kunt ook een grotere monitor voor het werk dat moet worden gedaan op uw computer nodig heeft.

instructies

1 Zorg ervoor dat zowel de computer als HDTV zijn uitgeschakeld voordat u kabels aansluit.

2 Bepaal het type video-out-poort op de computer of PC. Je zal ofwel een Video Graphics Array (VGA) poort, die is klein en rechthoekig. Of vindt u een Digital Video Interface (DVI) poort. Deze poort zal groter zijn en in aanvulling op de rechthoekige vorm van de haven, zult u ook vier kleinere aansluitingen naast de belangrijkste haven. De HDTV zal een VGA-poort, meestal aan de zijkant van de tv en verschillende HDMI-poorten, die duidelijk zal worden gemarkeerd met het HDMI-logo.

3 Steek het ene uiteinde van de VGA-kabel aan op de VGA-poort van uw computer. Als u een DVI-poort, sluit het ene uiteinde van uw DVI-naar-VGA of DVI-naar-HDMI-kabel aan op de DVI-poort van uw computer.

4 Steek de VGA einde van de kabel aan op de VGA-poort van uw tv, als je gebruik maakt van een VGA of DVI-naar-VGA-kabel. Als u gebruik maakt van een DVI naar HDMI-kabel, sluit de HDMI-uiteinde van de kabel aan op een HDMI-poort op uw tv.

5 Schakel zowel de tv en de computer. Schakel de TV naar de PC-instelling met behulp van het menu van uw tv "input". Raadpleeg de handleiding van uw tv voor specifieke instructies over hoe u de input menu, omdat elk model van de TV is anders.

6 Klik met de rechtermuisknop op een leeg gebied van het bureaublad op uw computer. Er verschijnt een menu. Klik op "Screen Resolution." In het venster schermresolutie, stelt u de resolutie van uw televisie door te klikken op het scherm gemarkeerd met "2" aan de bovenkant van het venster, en klik vervolgens op de drop-down menu naast 'Oplossing' en verplaats de schuifregelaar om de native resolutie voor te stellen het tv-scherm. Als u niet van uw tv native resolutie ervan, leest u de handleiding.

7 Klik op het drop-down menu naast "Meerdere schermen," en kiezen hoe u het scherm moet worden weergegeven tussen de twee monitoren. Klik op de knop "Apply" en vervolgens op "OK" om het venster te sluiten.