Hoe maak je een Seagate externe harde schijf op een Mac formatteren

Hoe maak je een Seagate externe harde schijf op een Mac formatteren


Als je thuis komt dat de nieuwe Seagate externe harde schijf en sluit deze aan op uw Apple Macintosh-computer, zal het nieuwe symbool van de harde schijf op uw bureaublad. Maar laat je niet gek dat u. Terwijl u direct kunt beginnen met het opslaan van data bestanden naar de harde schijf, niet doen. In het algemeen, zijn externe harde schijven geformatteerd in de fabriek voor Windows-gebaseerde besturingssystemen, niet de hiƫrarchische bestandssysteem van de Mac.

instructies

1 Stel de Seagate externe harde schijf in de buurt van uw Apple Macintosh-computer en sluit de USB- of FireWire-kabel van de harde schijf naar de ingang van de Mac's. De meeste externe harde schijven komen nu met USB-aansluitingen, maar sommige nog steeds de Firewire te gebruiken, dus het is belangrijk om te weten welke je nodig hebt. Sommige Macbooks, bijvoorbeeld, hebben de Firewire-poort uitgeschakeld, zodat het krijgen van een Firewire harde schijf zal niet voor u werkt. Het voordeel van Firewire, echter, is dat je kunt daisy-chain Firewire-apparaten meerdere keren. Je moet een aparte USB hebben port-of gebruik maken van een hub-voor elk USB-apparaat.

2 Stekker in het Seagate netsnoer en wacht tot het pictogram van de nieuwe harde schijf op uw bureaublad te verschijnen. Het kan worden genoemd "Untitled" of "Seagate" of een andere variant. Maak je geen zorgen over het veranderen van de naam nu. U kunt dat doen wanneer u de schijf formatteren.

3 Ga naar de map Hulpprogramma's van de Mac. Het zal worden gevestigd in de map Programma's op de interne harde schijf van uw computer. In de map Hulpprogramma's te vinden Disk Utility en dubbelklik erop. Dit zal een dialoogvenster waarin u onderhoud kan uitvoeren op harde schijven, hernoemen, gegevens te herstellen en te formatteren harde schijven te openen.

4 Selecteer de nieuwe harde schijf in de zijbalk links Schijfhulpprogramma's. Wanneer u dit doet, zal het venster aan de rechterkant verschillende optie knoppen aan de bovenkant hebben: "First Aid", "Erase", "RAID" en "herstellen." Degene die je wilt is Hierdoor wordt de weergave te wijzigen "Erase." in het venster onder de knoppen om de "Erase" informatie.

5 Kies "Mac OS Uitgebreid (journaled)" aan de rechterkant van 'Volume Format. "Typt u de naam u het volume van de nieuwe harde schijf wilt in het vak aan de rechterkant van te hebben" Naam. "

6 Klik op de knop "Wissen" in de rechterbenedenhoek. Een dialoogvenster verschijnt waarin u wordt gevraagd of u zeker dat u alle gegevens op de nieuwe harde schijf te wissen zijn. Als je de juiste harde schijf hebt geselecteerd, klikt u op "Erase" in de pop-up. Aangezien er geen gegevens te wissen, behalve vorige opmaak, maar het proces moet een paar minuten duren.

Hints

  • Zorg ervoor dat u de juiste harde schijf in Schijfhulpprogramma is gekozen alvorens goedkeuring van het wissen van de schijf. Anders kunt u de gegevens wissen uit een andere harde schijf.