Hoe gebruik Adobe InDesign CC spellingcontrole

Adobe InDesign CC is een feature-rijke desktop publishing software voor digitale ontwerpers die professionele elektronische documenten, boeken, catalogi en andere gedrukte projecten te maken. Documenten die tekst bevatten, kunnen worden gemaakt door het importeren van Word-documenten of andere tekst bestanden die al zijn gecontroleerd op juistheid spelling. Wanneer u rechtstreeks in het programma gebruiken InDesign spellingcontrole om het bestand foutloos te houden.

instructies

Set Your Preferences

1 Launch InDesign. U hoeft niet om een ​​nieuw document aan de spellingcontrole voorkeuren instellen.

2 Selecteer "Edit" in het hoofdmenu. Ga naar "Preferences" en vervolgens "Spelling" als u Windows gebruikt. Of selecteer "InDesign" in het hoofdmenu, kies "Voorkeuren" en ga naar "Spelling" als je op een Mac.

3 Wijzig uw spellingcontrole voorkeuren. Klik op het vakje naast "verkeerd gespelde woorden" om u te waarschuwen voor woorden die niet voorkomen in het InDesign taal directory. Klik op het vakje naast "herhaalde woorden" om te waarschuwen u om woorden gelijktijdig getypt, zoals duplicate "als als." Vink het vakje aan naast "Woorden zonder hoofdletters" om woorden in het woordenboek die meestal worden geactiveerd vinden. Vink het vakje naast 'Zinnen zonder "om u te waarschuwen voor woorden zonder hoofdletter die leestekens volgen, bijvoorbeeld als gevolg, vraagtekens of uitroeptekens.

4 Vink het vakje aan naast "Enable Dynamic Spelling" om automatisch te onderstrepen verkeerd gespelde woorden terwijl u typt. Kies de kleur voorkeur voor uw onderstreepte verkeerd gespeld, herhaald, zonder hoofdletters woorden of zinnen zonder hoofdletters door het selecteren van de pull-down menu naast elkaar en het kiezen van een kleur voor elk type fout.

5 Klik op "OK" om de voorkeuren in te stellen.

Gebruik de spellingcontrole

6 Open het InDesign-document dat u wilt controleren op spelfouten.

7 Selecteer "Edit" in het hoofdmenu. Ga naar "Spelling" en kies "Spelling controleren." Naast de Search rubriek in het venster dat wordt geopend, klikt u op "Document" om de spelling controleren van het bestand. Klik op "Alle documenten" om de spelling te controleren alle geopende bestanden in het programma.

8 Geef de gewenste wijzigingen door te kiezen voor de juiste spelling in de lijst Suggesties of door het invoeren van veranderingen.

9 Klik op 'Done' als je klaar bent met spellingscontrole het document.