Hoe om te bepalen CPU Fan Speed

De CPU fan is een van de belangrijkste componenten van elke computer. Over het algemeen wordt de CPU ventilator om de CPU heatsink bevestigd en dient om warmte van de CPU te trekken. De snelheid van de CPU fan grotendeels wat de temperatuur van de CPU bepaalt. Door het kennen van je CPU-snelheid van de ventilator, kunt u aanpassingen van de CPU-ventilator om ofwel het geluid van de ventilator te verminderen of de temperatuur van de CPU te verminderen. Er zijn twee verschillende manieren om de huidige CPU-ventilatorsnelheid, een met behulp van het systeem-BIOS en één met behulp van gratis software te bepalen.

instructies

Het bepalen van de CPU Fan snelheid door het systeem-BIOS

1 Start je computer opnieuw op.

2 Geef de opdracht om toegang te krijgen tot uw systeem-BIOS zodra uw systeem begint het opstartproces. Zie de sectie bronnen als u niet zeker hoe u toegang tot uw BIOS zijn.

3 Selecteer het gedeelte met stroomverbruik of hardware-informatie over het toezicht. CPU-snelheid van de ventilator is in het algemeen gelegen in een van deze secties. Raadpleeg uw BIOS-documentatie als u niet in staat om de CPU-ventilatorsnelheid te vinden zijn.

Het bepalen van de CPU Fan Speed ​​Met behulp van SpeedFan

4 Download en installeer SpeedFan.

5 Launch SpeedFan.

6 Selecteer het tabblad "Grafieken".

7 Selecteer "fan snelheden" om te laten zien en te analyseren de CPU-ventilatorsnelheid.