Front-Size Bus snelheid wordt gemeten in Wat?

Front-Size Bus snelheid wordt gemeten in Wat?


Een computer is niet een enkele elektronisch apparaat, maar een hele gemeenschap van ze samen ingezet. Veel subsystemen of delen van het hoofdsysteem, moeten samen functioneren als een samenhangend geheel. Deze worden vaak verbonden door gespecialiseerde schakelingen om ze samen te binden, aangeduid als een "bus". De belangrijkste bus sluit zich aan bij de processor om het systeem geheugen en de grafische processor chips, en heet de front-side bus.

Prestatie-intensieve subsystemen

de algehele prestaties van een computer is direct gerelateerd aan hoe goed de afzonderlijke componenten met elkaar communiceren. Een systeem met een zeer snelle processor kunnen worden hobbled door langzame geheugen, en zo zijn de illustraties flauw het hele systeem traag om de gebruiker te voelen. Deze drie subsystemen, de processor, geheugen en afbeeldingen, vormen het hart van het computersysteem. De rol van de front-side bus is snelle, efficiënte communicatie tussen de drie verschaffen.

De rollen van de subsystemen

De drie subsystemen op de front-side bus sterk van elkaar afhankelijk. De processor chip doet het eigenlijke werk van de berekening, en draagt ​​de belangrijkste belasting van het uitvoeren van instructies van de software. Omdat het beperkte hoeveelheden on-board geheugen, moet het vaak te sturen informatie naar en van het systeemgeheugen als het werkt, op vrijwel dezelfde manier een kok verwijdert en vervangt ingrediënten. De resultaten van het werk van de processor moet dan worden geschreven naar het scherm, een baan die door de grafische processors uitgevoerd.

Bandbreedte en kloksnelheid

Er zijn twee factoren die de snelheid van de gegevensoverdracht. Dit zijn bandbreedte en kloksnelheid. Bandbreedte is analoog aan een snelweg in de spits, vastgelopen met auto's: meer auto's kunnen door middel van een acht-baans snelweg passeert dan een twee-baans weg. Kloksnelheid is analoog aan de maximumsnelheid op de snelweg. Meer auto's kunnen passeren in een bepaalde tijd, als de maximumsnelheid is 70 in plaats van 50. Bandbreedte in computers wordt gemeten in bits of individuele stukken van de gegevens. Klok snelheid wordt gemeten in MHz, of de frequentie.

De groei in bandbreedte en kloksnelheden

Net als bij andere factoren in de prestaties van computers, hebben de bandbreedte en de kloksnelheden van de interne systemen van een computer scherp sinds de vroege jaren 1980, toen personal computers werd voor het eerst mainstream toegenomen. Vroege computers kon pas over data in stappen van acht bits, wat overeenkomt met een single-baans weg. De Intel i7-serie en zijn tijdgenoten te verwerken data in stappen van 64-bit. Kloksnelheden op oudere systemen waren zo laag als 66 MHz, wat betekent dat ze de gegevens doorgegeven door met een snelheid van 66 miljoen cycli per seconde. Met ingang van begin 2011, moderne systemen had een front-side bus snelheid van 1066000000 cycli per seconde.