Hoe te repareren van een HP DV8000 Moederbord Video Chip

Hoe te repareren van een HP DV8000 Moederbord Video Chip


Een HP Pavilion dv8000 is uitgerust met een interne video chip bevestigd aan het moederbord. De videochip is verantwoordelijk voor alle video- en grafische verwerking. Als de video-chip niet goed werkt, een verscheidenheid van video processing issues van langzaam video's en video's die glitch om een ​​volledig leeg scherm kunnen optreden. Het repareren van een slechte videochip betekent volledig ontmantelen van de HP laptop en het vervangen van de chip.

instructies

1 Schakel de laptop en sluit het. Koppel de belangrijkste stopcontact. Koppel alle randapparatuur. Dit omvat meestal geen netwerken, data-opslag of externe controle-inrichtingen. Draai de laptop over dus dat is gezicht naar beneden met de voorkant naar u toe.

2 Aan de onderkant van de laptop, zoekt u de knop batterij release op de linkerkant van de machine. Schuif de knop batterij vrij te geven aan de linkerkant en verwijder de batterij uit het compartiment.

3 Zoek het de harde schijf klepje dat de lijnen van het onderste gedeelte van de laptop. Verwijder de drie kruiskopschroeven van deze dekking. Til het deksel eraf. Dit zal de dubbele harde schijven in het compartiment te openbaren. Schuif elke harde schijf uit de buurt van haar data connector los te koppelen van het moederbord. Til elk station uit het compartiment. Doe de harde schijven in de statische-bestendig plastic zakken.

4 Verwijder de twee Phillips schroeven van de klep geheugen compartiment boven de nu lege harde schijf ruimte gelegen. Til het deksel eraf en zet het opzij. Het interne geheugen is nu zichtbaar. Het heeft twee modules. Uit elkaar trekken de veerbelaste klemmen aan beide zijden van beide geheugenmodules. Schuif elke module van zijn individuele socket. Plaats de geheugenmodules in een antistatische kunststof zak.

5 Koppel de twee antennekabels van de draadloze kaart zich in de lege geheugen compartiment. Uit elkaar van de kaart borgklemmetjes en schuif de kaart uit het stopcontact. Plaats de draadloze kaart in een antistatische kunststof zak.

6 Zoek de kruiskopschroef bevestigen van de dvd-drive naar de linkerbovenhoek van de laptop. Plooi de paperclip en plaats deze in de release gat aan de voorkant van de dvd-drive. Duw de paperclip in het gat totdat de schijf uitgeworpen uit het compartiment. Trek de DVD drive uit de laptop en opzij leggen.

7 Verwijder al kruiskopschroeven van de laptop basis behuizing. Dit omvat alle schroeven zich in de vacante hardware compartimenten. Flip de laptop over en open de top. Zoek de scharnierkap. Het is gelegen aan de voet van de LCD-scherm. Wrikken de scharnierkap af met een platte schroevendraaier.

8 Pak de bovenkant van het toetsenbord van achter de bovenste rij toetsen. Kantel het toetsenbord montage omhoog en haal het lint van het toetsenbord los van het moederbord. Verwijder het toetsenbord montage van de laptop en opzij leggen.

9 Koppel de LCD-video-kabel die zich uitstrekt vanaf de linkerkant van het scherm om de video chip in de linkerbovenhoek van het moederbord. Verwijder de kruiskopschroeven uit elke LCD-scherm scharnier en til het paneel los basis van de laptop. Verplaats het paneel om een ​​zacht oppervlak met het scherm naar boven.

10 Verwijder de vijf kruiskopschroeven uit de polssteun. Koppel de kleine platte kabel die zich uitstrekt van het touchpad apparaat op het moederbord. Til de gehele polssteun van de laptop en opzij leggen. Dit zal onthullen en toegang tot de gehele bovenzijde van het moederbord.

11 Verwijder de kruiskopschroeven uit de videochip in de linkerbovenhoek van het moederbord. Til de chip uit de laptop en opzij leggen. Gebruik een spuitbus met perslucht te blazen alle stof en vuil uit connector aansluiting van de videokaart op het moederbord.

12 Keer de dis-assemblage procedure om de nieuwe videokaart chip te installeren. Zet vervolgens de computer en plaats de installatie van de driver cd die bij het vervangende videokaart kwam. Volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien.

Hints

  • Draag een antistatische polsband tijdens de demontage van uw computer. Dit zal grote elektrische schade aan uw computer te voorkomen.