Soorten en soorten computers

Soorten en soorten computers


Een computer of processor wordt gedefinieerd als een elektronische inrichting gebouwd gegevens ontvangt, voert rekenkundige bewerkingen met hoge snelheid en toont de resultaten van deze operaties op een scherm. In de loop der jaren zijn deze computers grootte zijn veranderd evenals vorm. Hoewel de technologie is aan het veranderen en het bevorderen van jaar tot jaar, zijn er een handvol van computers of elektronische apparaten die constant blijven.

Desktop Computers

De computer is vrij groot en is bedoeld stationair blijven. In de meeste gevallen, een desktop computer zit aan een bureau en is aangesloten op een stopcontact voor de stroomvoorziening. Het bestaat uit twee vaste voorwerpen - de toren of computer behuizing en de monitor. De monitor is geplaatst op de top van een bureau waar het kan worden gezien, terwijl de toren algemeen zit onder het op de grond, vooral uit het zicht. Het geheugen van de computer, een processor of motor, een ventilator en video- en geluidskaarten zijn gehuisvest in de toren. Dit is een van de meest voorkomende vormen van computer en kan worden gevonden in vele huizen.

Laptops en Notebooks

Laptops zijn ontworpen voor draagbaarheid en waren nooit bedoeld om te worden gebruikt als stationaire computers. In tegenstelling tot computers dat een stopcontact nodig, laptops hebben een batterij in die hen in staat stelt om te draaien, zelfs als ze niet zijn aangesloten. De levensduur van de batterij is beperkt, maar het is net genoeg voor studenten of ondernemers om mee te nemen naar plaatsen zoals een twee -uurs klasse of een diner met een klant. De laptop heeft nog steeds dezelfde onderdelen als een computer, maar ze zijn compact en rust onder het toetsenbord. Deze computers, terwijl draagbare kan komen in verschillende maten basis van de breedte van het beeldscherm.

Handheld Personal Digital Assistants

Deze kleine handcomputers de handel van de computer en de macht laptop voor draagbaarheid. Zij maken gebruik van wat wordt genoemd een LCD-scherm waar de gebruiker maakt gebruik van een kleine aanwijsapparaat genoemd, zoals een potlood om kleine taken uit te voeren. Deze handheld computers kunnen dan worden aangesloten op een desktop of laptop om data-overdracht naar een grotere schijf. Sommige handhelds zijn gebouwd om een ​​draadloze internetverbinding mogelijk te maken.

netbooks

Netbooks zijn veel kleiner dan de kleinste laptops en zijn voornamelijk bedoeld voor surfen op het web, alsmede het schrijven en e-mails te verzenden. Deze computers komen niet met een cd-rom-stations, dus de mogelijkheid om gemeenschappelijke programma's te installeren, zoals Microsoft Word is eerder beperkt. Meestal kan netbooks te vinden die variëren van 7 tot 10 cm in de breedte. Ze zijn draadloos compatibel en hebben een korte levensduur van de batterij, waardoor ze ideaal zijn voor het college lezingen. De toetsenborden zijn kleiner dan die van een personal computer of laptop maar houdt toch knoppen en toetsen.