Hoe te verwijderen McAfee vanaf een pc

McAfee maakt producten voor computerbeveiliging, zoals McAfee Total Protection, McAfee Internet Security en McAfee AntiVirus. McAfee verkoopt het grootste deel van haar producten onder een abonnementsmodel, wat betekent dat je de aankoopprijs van de computer voor een jaar, waarna u het programma moet verwijderen of uw abonnement bij te werken beschermt. Als uw abonnement voor een McAfee-consumentenproduct is verlopen en u hebt gekozen niet te verlengen, haal het product uit uw computer met de McAfee Consumer Product Removal Tool om ruimte voor een ander effect product te maken.

instructies

1 Download de McAfee Consumer Product Removal Tool (zie bronnen). Sla het resulterende bestand naar het bureaublad.

2 Dubbelklik op het bestand "MCPR.EXE" wanneer het downloaden is voltooid. Het programma begint het uitvoeren van een reeks van scripts die de computer zoeken naar alle McAfee-producten en het automatisch verwijderen van hen. Wanneer dit proces is voltooid, geeft het programma de melding "Cleanup Succesvol."

3 Klik op "Nee" wanneer u wordt gevraagd om de computer opnieuw op te starten, klikt u op de "View Log" knop in de McAfee Consumer Product Removal Tool als je wilt naar een tekstbestand met de McAfee-producten die werden verwijderd te bekijken.

4 Herstart de computer om de sanering te beƫindigen na het bekijken van het logboek. Of klik op "Ja" om de computer opnieuw op te starten als je niet nodig om het logboek te bekijken.

5 Verwijder het bestand "MCPR.EXE" vanaf het bureaublad nadat de computer opnieuw is opgestart.

Hints

  • U kunt ook verwijderen McAfee-producten van uw computer met behulp van de "Programma's en onderdelen", "Een programma verwijderen" of "toevoegen en verwijderen de functie Programma's" op het Windows Configuratiescherm.