Hoe maak je als PDF opslaan Met Hyperlinks

Hoe maak je als PDF opslaan Met Hyperlinks


Voor bedrijven uploaden vaak belangrijke documenten of invulbare klant vormen als PDF-bestanden naar een website, omdat dit bestandsformaat kan worden geopend op elke computer met internet mogelijkheden. Eén van de voordelen van het gebruik van een PDF-bestand is dat de ontvangers van het bestand alleen op het gebied van het document dat u mogelijk kunt wijzigen. Bijvoorbeeld, bij het maken van PDF-formulieren of andere documenten die actie van de kant van de ontvanger nodig hebben, een e-mailadres of website hyperlink kunnen worden ingevoegd om gebruikers verdere instructies over hoe u het document wilt gebruiken.

instructies

1 Open het document dat u wilt opslaan als PDF.

2 Selecteer de tekst die u wilt hyperlink. Meestal is dit tekst is een e-mail of webadres. Tekst zoals "Klik hier" kan ook worden hyperlinks.

3 Klik op "Insert" of "Tools" op de belangrijkste werkbalk van uw tekstverwerker. Klik op "Hyperlink" uit het drop-down menu. Er wordt een dialoogvenster geopend met de mogelijkheid om te linken naar een bestaande website, plaats een link in het huidige document, plaats een link in een nieuw document-bestand of een link in een e-mailadres.

4 Klik op de knop naast de positie waar u wilt dat de hyperlink te verschijnen. Plaats de URL of e-mailadres van de link bestemming. Klik op "OK" om uw hyperlink instellingen op te slaan.

5 Klik op "File" en vervolgens "Opslaan als" op het drop-down menu. Wanneer de "Opslaan als" dialoogvenster, kies "PDF" als het bestandstype. Steek de naam van het bestand. Wanneer u het nieuwe PDF-bestand te openen, zal uw hyperlinks actief zijn.

Hints

  • Zorg ervoor dat de conversie-instellingen in uw document zijn ingesteld op uw hyperlinks overbrengen naar Adobe PDF. Klik op de Adobe PDF "Change conversie-instellingen" van de belangrijkste werkbalk. Vink het vakje "koppelingen toevoegen aan Adobe PDF."
  • Test uw PDF hyperlinks alvorens ze te verdelen onder anderen. Typefouten veroorzaken vaak gebroken links of kunnen gebruikers naar de verkeerde website.