Hoe maak je een Windows Client Verbinding maken met een NFS-server

Hoe maak je een Windows Client Verbinding maken met een NFS-server


Network File Sharing (NFS) is een type van de dienst georganiseerd door Unix-servers. Het Windows-besturingssysteem kan geen bestanden met een Unix-server te verbinden en te delen zonder een externe applicatie. Gelukkig biedt Microsoft een gratis download voor beheerders die behoefte hebben aan Windows-machines naar een Unix-server te verbinden. Deze applicatie wordt geïnstalleerd op de Windows-server of client en vereist slechts een paar configuraties om bestanden op uw Unix machine te bekijken en op te slaan.

instructies

1 Download de NFS add-on (zie Resource) naar een map op uw server of Windows-client. De add-on is een kleine applicatie die duurt slechts een paar stappen te installeren.

2 Dubbelklik op het "Install.exe" bestand en selecteer "Ik ga akkoord" in de licentie-overeenkomst scherm. Selecteer een locatie voor de installatiebestanden en klik op 'Volgende'. De add-on duurt slechts enkele seconden te installeren op de computer. Na het installeert, moet u het protocol te configureren.

3 Klik op het menu van Windows "Start" en selecteer "Programma's." Klik op "Systeembeheer" en vervolgens op "Services voor Network File System (NFS)." Dit opent een configuratie scherm.

4 Klik met de rechtermuisknop op het pictogram met het label "Services voor NFS." Klik op de optie "Eigenschappen". Dit opent een nieuwe configuratie venster.

5 Selecteer 'Active Directory-domein "en klik op" OK. " Dit stelt de Windows-domein-server als de controle object dat gebruikers toegang hebben tot de NFS gedeelde mappen geeft. Active Directory bevat al uw gebruikersinstellingen, zodat de gebruikers automatisch toegang tot de NFS-aandelen krijgen als ze inloggen op het domein.