De verschillen tussen Microsoft Word en Wordperfect

De verschillen tussen Microsoft Word en Wordperfect


Eerst kwam de uitvinding van het schrift en de uitvinding van de drukpers. Het einde van de 20e eeuw zag de oprichting van de tekstverwerker. Tekstverwerkers een revolutie in de industrie te schrijven, zodat gebruikers maken, opmaken, bewerken en opslaan tekstdocumenten. Twee populaire tekstverwerkers zijn Corel WordPerfect en Microsoft Word. Beide tekstverwerkers hebben vergelijkbare functies, maar ze hebben ook hun eigen onderscheidingen.

Common Verschillen

Corel WordPerfect is een gestreamd-geformatteerde tekstverwerker, wat betekent dat je moet activeren en verschillende formaten en instellingen uit te schakelen in het hele document, net zoals je een lichtschakelaar zou in- en uitschakelen. In Corel WordPerfect, tekst opmaken in cursief, zou je de "Regular" optie en typ in de paragraaf te activeren. Nadat de taak is voltooid, kunt uitschakelen de optie 'Regular ".

Microsoft Word is een object-georiƫnteerde tekstverwerker, wat betekent dat elke pagina, woord, paragraaf en zin is een verstelbare, afzonderlijk object. Bijvoorbeeld, als je wilde om woorden te maken van de ene paragraaf cursief, zou u de paragraaf te markeren en klik op de "I" knop aan de rechterbovenhoek van de tekstverwerker. Door te wijzen op uw paragraaf, u het object gewijzigd.

Verenigbaarheid

Corel WordPerfect Office X5 vereist een 466-megahertz processor en 256 MB RAM-geheugen. Microsoft Word 2007 vereist processoren die draaien op 500 MHz of hoger en 256 MB RAM-geheugen.

Microsoft Word 2007 en Corel WordPerfect Office X5 zijn compatibel met Windows 7, Windows Vista en Windows XP voor pc's. Voor Macs, Microsoft Word-versies 2004 en 2008 zijn compatibel met Mac OS X en latere edities.

Interface

Interfaces op oudere versies van Corel WordPerfect aanbevolen drop-down menu's gesorteerd per categorie. De drop-down menu eigenschap was een gelijkspel voor juridische schrijvers en copywriters. Nieuwere versies van Corel WordPerfect, zoals WordPerfect Office X5, een interface die lijkt op Microsoft Word 2003.

Microsoft Word heeft een drop-menu functie, maar het programma is gebaseerd op de ingebouwde icon bar. Bijvoorbeeld, in plaats van te klikken op "Formatteren" en "Regular" in Corel WordPerfect, Microsoft Word-gebruikers op de "I" knop op de werkbalk. Microsoft Word icoon bar trekt nieuwere gebruikers zijn tekstverwerkers. De nieuwste versie van Microsoft Word, Microsoft Word 2007, bevat een nieuwe aanpasbare werkbalk functie genaamd het lint.

Kosten

Met ingang van mei 2010, de kosten van Corel WordPerfect Office X5 is $ 250, met een upgrade geprijsd op $ 160. De kosten van Microsoft Word 2007 is $ 229, en de upgrade-versie draait voor $ 110. Microsoft Word 2007 wordt geleverd met Microsoft Office-producten, zoals Standard, Basic, Student, Thuis, Professional en kleine bedrijven, en elk van deze rassen zijn er in verschillende prijzen.