Verschil tussen Upstream en Downstream Snelheden

Verschil tussen Upstream en Downstream Snelheden


Surfen op het internet is het versturen en ontvangen van informatie om een ​​naadloze dynamische ervaring te maken. Wanneer zijn geupload naar een andere server, wordt de werkwijze aangeduid als een stroomopwaartse. Informatie afkomstig stroomafwaarts wanneer deze wordt verzonden van een server naar een computer. Afhankelijk van de toepassing, zal een grotere hoeveelheid van één snelheid of de andere worden bevoordeeld. Het hebben van een hogere upstream snelheid wordt steeds meer gewaardeerd als webontwikkelaars produceren meer interactieve content.

upstream Snelheden

De upstreamsnelheid verwijst naar de hoeveelheid informatie die van een bron computer kan worden doorgegeven aan de doelcomputer. Bijvoorbeeld, als je een foto uploaden naar een website, die informatie wordt upstream reis van uw computer. De gemiddelde thuisgebruiker meestal niet een grote upstream snelheid nodig hebben, tenzij zij voortdurend informatie uit hun computer sturen naar de andere. Enkele veel voorkomende activiteiten die vereisen een grote upstream snelheid zijn dingen zoals het uploaden van foto-bestanden, video-conferencing, het spelen op internet gebaseerde games en het gebruik van een Internet-verbinding als een telefoonlijn (VoIP).

downstream Snelheden

De downstream heeft betrekking op wanneer gegevens worden ontvangen van de ene computer naar de andere. Wanneer bijvoorbeeld een internetpagina wordt geladen van een server, wordt de hosting server verzonden en verzonden naar de ontvangende terminal. De internetpagina wordt overgebracht stroomafwaarts ten opzichte van het ontvangende aansluitpunt en verstuurd stroomopwaarts ten opzichte van de gastheer. De meeste home internet-gebruikers zal een hoge downstream snelheid wilt streamen van video's en muziek, het spelen van internet games en het bekijken van dynamische webpagina's tegemoet te komen.

breedband Internet

High-speed Internet is, gezien de algemene term "breedband", die doorgaans stuurt informatie tegen een hoger tarief per seconde. Dit Internet service is beschikbaar voor veel mensen via een Digital Subscriber Line, kabelmodem, glasvezel-kabel, draadloos of satelliet. De ontwikkeling van de informatietechnologie, zoals telewerken, online klaslokalen, toegang tot uitgebreide databases en video-conferencing hebben breedband internet service maakte meer in trek dan de traditionele dial-up service.

Symmetrische en asymmetrische DSL

Een plek waar het verschil in upstream-snelheden en downstream snelheden van de gebruiker ervaring zal veranderen, is in de DSL-technologie. Dit type van breedband internet wordt geleverd over de bestaande telefoonlijn in bijna alle woningen. Een asymmetrische digital subscriber line wordt meestal gebruikt voor thuisgebruikers. Dit type service configureert de DSL zodat de stroomafwaartse snelheid hoger is dan de upstreamsnelheid. Een symmetrische digital subscriber line wordt gebruikt door bedrijven om deel te nemen in meer video-conferencing en andere upstream-intensieve activiteiten. In deze configuratie de stroomopwaartse en stroomafwaartse snelheid gelijk aan elkaar.