Wat is een SD Card-adapters?

Wat is een SD Card-adapters?


Een Secure Digital of SD-geheugenkaart biedt verwijderbare opslag voor foto, video, document en audiobestanden. Je zult deze kaarten meestal in kleine elektronica te vinden, zoals digitale camera's, mp3-spelers en mobiele telefoons. SD-kaart adapters kunt u kleinere SD-kaarten aansluiten op slots ontworpen voor grotere kaarten.

SD Card Overzicht

SD-kaarten inhoud winkel met behulp van NAND flash-technologie, die het vermogen om te lezen, schrijven en wissen snel biedt. Volgens de "PC Magazine," de SD-kaart is de meest populaire manier om media te redden van digitale camera's sinds 2007. Een SD-kaart bevat encryptie mogelijkheden en content bescherming in de vorm van een fysieke schakelaar die u toelaat om de gegevens van de kaart blokkeren geweest worden overschreven. SD kaarten kunnen verschillende soorten data, zoals video en audio op te slaan, op een enkele kaart.

Standaard SD-kaarten

Stabdard SD-kaarten zijn verkrijgbaar in drie maten, zowel in termen van fysieke grootte en opslagcapaciteit. gebied Een standaard SD-kaart is 768 mm ^ 2, miniSD-kaarten hebben een oppervlakte van 430 mm ^ 2 en microSD-kaarten zijn de kleinste nog: hun gebied is 165 mm ^ 2. Alle drie de soorten kan maximaal 2 GB aan gegevens.

adapter Types

Twee adapter types - de miniSD adapter en de microSD-adapter - kunt u de kleinere SD-kaarten in slots ontworpen voor standaard SD-kaarten. De miniSD-kaart is 37 procent kleiner dan een standaard SD-kaart, en de microSD-kaart is ongeveer een kwart van de grootte van een gewone SD-kaart; de adapters maken het gebruik van een van de kleinere kaarten in alle apparaten ontworpen voor een standaard formaat SD kaart.

SDHC-kaarten

SD-kaarten met meer opslagcapaciteit worden genoemd SDHC (High Capacity) kaarten, die kan opslaan 4-32 GB aan gegevens. De SDHC-kaart komt ook in een miniSDHC- grootte en een microSDHC grootte; zowel de mini- en micro dezelfde opslagcapaciteit van 4 tot 32 GB. Een miniSD-adapter kunt u de miniSDHC-kaart te gebruiken in een standaard SD-kaartsleuf. Een microSDHD kaart zal werken, met een adapter, alleen in een sleuf voor een SDHC-kaart of een miniSDHC-kaart.

SDXC kaarten

De uitgebreide capaciteit SD-kaart of SDXC, slaat tot 2 terabytes aan gegevens, wat overeenkomt met ongeveer 100 high-definition films of 136.000 van hoge kwaliteit foto's. Een standaard-sized SDXC-kaart kan alleen worden gebruikt in apparaten die SDXC kaarten ondersteunen. Er is geen miniSDXC kaart met ingang van maart 2011, maar een microSDXC kaart beschikbaar en bruikbaar, met een adapter, in een standaard-sized SDXC-kaartsleuf.