Epson R300 Problemen met de printer

De Epson R300 is een inkjetprinter uitgebracht in 2004. De R300 heeft een aantal functies voor het afdrukken van hoge kwaliteit, maar er zijn tijden, echter, wanneer de printer werkt niet zoals de bedoeling is of produceert lage kwaliteit afdrukken. De meeste problemen met de R300 zijn gemakkelijk problemen op te lossen en op te lossen, zonder de noodzaak van een onderhoudsmonteur.

Printer drukt niet af

Misschien vindt u van tijd tot tijd dat de R300 bevoegdheden zoals gewoonlijk, maar niet uw documenten op commando wordt afgedrukt. Dit kan te wijten zijn aan een aantal problemen de printer. Controleer eerst dat de USB-kabel is veilig in de printer en de computer en dat de printer zit op een vlakke ondergrond. De printer werkt mogelijk niet als het wordt gekanteld.

Vervolgens voert u een printer controleren om ervoor te zorgen dat de printer operationeel is. Om een ​​printer check uitvoeren, schakelt u de printer en de computer uit en maak de USB-kabel. Zet de printer en druk op de knop Maintenance. Gebruik de pijl omlaag op de printer om Meer opties op het beeldscherm en druk op OK. Markeer Spuitkanaaltjescontrole en druk tweemaal op OK. Als een pagina afgedrukt, installeert u de R300-software op uw computer.

Lijnen in afdruk

De R300 kan afdrukken te produceren met lichte horizontale lijnen die geen deel uitmaken van de afdruk. Dit heet banding en kan verschillende oorzaken hebben. Probeer eerst het reinigen van de printkop uit om eventueel verstopte spuitkanaaltjes schoon te maken. Om de printer hoofd op de R300 schoon te maken, drukt u op de pijl omlaag om Meer opties en druk op OK. Gebruik de pijltoetsen om Head Cleaning en druk tweemaal op OK te markeren. De printer zal ongeveer 30 seconden duren om de printkop, waarna u een printer controle moet worden uitgevoerd zoals hierboven beschreven reinigen. Als de afdruk gaten, drukt u op de STOP-knop om de printkop schoonmaken functie opnieuw uit te voeren. Zodra er geen gaten in de afdruk, druk op OK.

Als de afdruk nog steeds banding, opent u het venster Afdrukken op uw computer en klik op Eigenschappen. In het venster Eigenschappen kunt u kiezen voor de afdrukkwaliteit, snelheid en printer type. Selecteer een hogere afdrukkwaliteit en een lagere snelheid en zorg ervoor dat de papiersoort overeenkomt met het type dat u gebruikt voor de afdruk.

Ten slotte, controleer dan of de inktpatronen zijn niet leeg of bijna leeg is en vervang ze als dat nodig is.

vage afdruk

Als uw afdruk er vaag of vaag bij gebruik van de R300, probeer dan de printkop te reinigen. Vervolgens vervang cartridges die oud zijn, weinig inkt of geen inkt. Controleer of het papier instelling op de computer overeenkomt met het type papier dat u gebruikt voor de afdruk.

Een andere mogelijke oorzaak van vervaagde afdrukken is niet goed geladen papier. Sommige papiersoorten hebben een afdrukzijde die witter of glanzender aan één kant in vergelijking met de andere. De afdrukzijde van het papier moet in de printer face-up worden geladen.