Hoe u uw computer of laptop defragmenteren

Hoe u uw computer of laptop defragmenteren


De Microsoft Windows-besturingssysteem slaat gegevens op harde schijven op een manier die afzonderlijke bestanden uit elkaar kunnen breken en verspreiden ze rond het station. Dit staat bekend als fragmentatie, en het kan worden teruggedraaid door het uitvoeren van de Schijfdefragmentatie systeem nut ingebouwd in de meeste versies van Windows. Het nut kan handmatig worden uitgevoerd of ingesteld om te werken op een schema. Het voert twee verschillende functies. Het verplaatst alle gefragmenteerde delen van een bestand in een aaneengesloten bestand op de schijf en verplaatst alle bestanden naar de rand van de schijf voor betere prestaties.

instructies

1 Klik op "Start" en "Computer." Klik rechts op de primaire vaste schijf (meestal station "C"). Klik op "Eigenschappen" om de harde schijf dialoogvenster eigenschappen te starten en klik op "Schijfopruiming 'op het tabblad' Algemeen '. Klik op elk vakje dat niet reeds heeft een check in en klik op "OK" om alle tijdelijke bestanden te verwijderen.

2 Klik op het tabblad 'Extra' in het dialoogvenster harde schijf eigenschappen en klik op "Nu controleren" in het hoofdstuk "Error-Checking". Vink het vakje aan naast "Scannen en repareren van slechte sectoren" en zorgen voor de doos is al gecontroleerd "Automatisch Fix File System fouten." Klik op "Start" en klik op "Schedule Disk Check" om Windows naar de schijf controle uit te voeren tijdens de volgende systeem opstart. Sluit alle vensters en programma's en klik op "Start" en "Restart" om het systeem nu opnieuw opstarten en uitvoeren van de schijf fouten te controleren werking met volledige oppervlakte scan op de harde schijf.

3 Klik op "Start" en "Computer." Klik rechts op de primaire vaste schijf (meestal station "C"). Klik op "Eigenschappen" om de harde schijf eigenschappen dialoog te starten en klik op "Nu defragmenteren" in de sectie "Defragmentatie" van het tabblad 'Extra'. Klik op de primaire vaste schijf in het venster "Current Status" en klik op "Defragmenteren schijf" aan de onderkant van het venster.

4 Klik op "Start" en "Computer." Klik rechts op de primaire vaste schijf (meestal station "C"). Klik op "Eigenschappen" om de harde schijf eigenschappen dialoog te starten en klik op "Nu defragmenteren" in de sectie "Defragmentatie" van het tabblad 'Extra'. Klik op "Turn On Schedule 'in de sectie" Planning ". Klik op het selectievakje naast "Run op een schema (aanbevolen). Klik op de" Frequency "pull-down menu en kies een frequentie. Klik op de" Dag "pull-down menu en kies een dag. Klik op de" Time "pull-down menu en kiezen voor een tijd. Klik op "Selecteer Disks" van het "Disks" pull-down menu en vink het vakje aan naast "(Alles selecteren Disks)", evenals het selectievakje naast 'automatisch defragmenteren New schijven. "Klik op" OK "twee keer en klik op "Sluiten" om het schema op te slaan.

Hints

  • Voer een update van de geïnstalleerde anti-virus programma en voer een volledige systeemscan uit voorafgaand aan het uitvoeren van deze hulpprogramma's.
  • Verwijder alle ongewenste programma's voorafgaand aan het uitvoeren van de schijfopruiming en schijfdefragmentatie.
  • Nooit harde schijf utilities zonder eerst een volledige back-up te doen of in ieder geval het kopiëren van belangrijke bestanden op een externe locatie, zoals een USB-stick, een netwerklocatie of een lege optische schijf. Deze hulpprogramma's kunnen een hoop stress gelegd op harde schijven en kan soms leiden tot een al zwakke station te mislukken.
  • Als je een laptop hebt defragmenteren, doe het niet los tijdens het defrag proces.