Hoe maak je een MacBook sneller te maken

Ondanks hun makkelijk te gebruiken interface en betrouwbaar besturingssysteem, kan Apple MacBook laptops aanzienlijk vertragen. Als uw MacBook verwerkingssnelheid zijn glans heeft verloren, de meest trefzekere manier om dingen te versnellen is om meer random access memory of RAM-geheugen toe te voegen. Echter, voordat u RAM upgrade uitvoeren van een paar eenvoudige diagnose dat een MacBook sneller kan maken.

instructies

Diagnostics

1 Controleer ruimte op de harde schijf. Ga naar het bureaublad en klik met de rechtermuisknop of houd de controle en klik op het pictogram van de vaste schijf. Als uw vrije ruimte minder dan 1 GB is, het installeren van een grotere harde schijf of kopen een externe schijf.

2 Zorg ervoor dat uw processor is niet overwerkt door programma's op de achtergrond. Ga naar: "Programma's> Hulpprogramma's> Activiteiten Monitor" en kijk naar de lijst van draaiende applicaties. Sluit alle die u niet gebruikt.

3 Fix schijf machtigingen. Ga naar: "Programma's> Hulpprogramma's> Schijfhulpprogramma 'en klik op de schijf die u wilt herstellen. Selecteer vervolgens "Herstel schijfbevoegdheden."

4 Controleer energiespaarder voorkeuren. Ga naar: "Applicaties> Systeemvoorkeuren" en klik op "Energy Saver." Zorg ervoor dat uw apparaat is ingesteld op "betere prestaties" in tegenstelling tot "Better Energy Savings." Opmerking: Nieuwere versies van OSX kan deze optie niet te hebben.

5 Zorg ervoor dat "Web Sharing" is uitgeschakeld. Ga naar: ". Applications> System Preferences> Sharing" Verwijder het vinkje bij "Web Sharing" als het is geselecteerd.

6 Zorg ervoor dat alle software compatibel is met uw processor en de grafische kaart. Bekijk uw type processor door te gaan naar "Apple-menu> 'Over deze Mac;" om uw grafische kaart het type zien, opent u de System Profiler door te kiezen voor "Apple-menu> Over deze Mac> Meer info," en klik op "Video / beeldschermen." Raadpleeg uw software documentatie voor zijn behoeften, en sluit alle incompatibele toepassingen.

7 Zorg ervoor dat je genoeg geheugen (RAM) voor de toepassingen die u gebruikt. Raadpleeg de systeemvereisten van uw software, open dan de System Profiler door te klikken op "Apple-menu> Over deze Mac> Meer informatie." Klik op "Hardware" en zoek de regel die zegt "Memory". Als uw software meer geheugen dan je hebt vereist, vervangt de software of een upgrade van RAM.

Voeg meer RAM

8 Controleer RAM type. Open de System Profiler door te klikken op "Apple-menu> Over deze Mac> Meer info," en selecteer "Memory" of bekijk de Apple Specificaties & RAM Montage in het gedeelte Bronnen van dit artikel.

9 Raadpleeg de documentatie van uw apparaat om te bepalen of er meer geheugen kan nemen, en de nieuwe RAM te kopen als dat nodig is.

10 Zet de computer uit en wacht minstens 10 minuten te laat hem afkoelen.

11 Toegang RAM slots van uw computer en zorg ervoor dat je geen andere componenten aanraken en dat je een metalen oppervlak raken in de computer aan om statische elektriciteit te ontladen. Omdat er veel verschillende modellen van MacBooks, raadpleegt u de bronnen voor instructies over hoe u toegang tot het geheugen slots.

12 Duw het uitwerpen hendels aan de zijkanten van de geheugenmodule, zodat het opduikt in een hoek.

13 Verwijder eventuele geheugen vervangen door het houden van de kant inkepingen en trekken. Wees voorzichtig raak de vergulde connectoren.

14 Lijn de nieuwe RAM met het laagste geheugenslot, kantelen van de kaart, en met twee vingers duwen in de kaart.

15 Herhaal stap 6-7 te installeren
extra geheugen, zorg ervoor dat de modules evenwijdig aan elkaar.

16 Klik onderaan de geheugenmodule en monteer alle onderdelen.

17 Sluit de stroombron en start uw machine.

Hints

  • Overweeg een FireWire externe harde schijf als u meer ruimte nodig, want in tegenstelling tot USB-drives, kunt u een opstartschijf met FireWire harde schijven te maken.
  • Voor de beste prestaties, vullen beide geheugensleuven met een gelijk RAM-kaart. Installeer bijvoorbeeld twee 2GB kaarten in plaats van een 2 GB en één 1GB.
  • Raadpleeg alle documentatie en de compatibiliteit met het vervangen of upgraden van een onderdeel.