Tips en probleemoplossing voor Computer Problemen

Computers zijn krachtige machines waarmee gebruikers volledig diverse taken, maar kunnen worden beïnvloed door vele technische problemen die interfereren met de normale werking. Computerproblemen oplossen kan een frustrerende en moeizaam proces, maar de aanpak en de vaststelling van problemen die zich voordoen kunnen helpen beperken onderbrekingen en problemen te stoppen steeds ernstiger verloop van tijd.

Bepalen of u een terugkerend probleem

Een van de eerste stappen tot het oplossen van computerproblemen is om te bepalen of u daadwerkelijk worden getroffen door een hardnekkig probleem of gewoon een eenmalige, geïsoleerde probleem. Het eerste wat je moet doen wanneer uw computer geconfronteerd met een nieuw probleem wordt stilgelegd de computer en zet hem vervolgens weer aan. Uitschakelen of herstarten kan geïsoleerde problemen op te lossen.

Scan uw computer op schadelijke programma's

Kwaadaardige programma's --- met inbegrip van computervirussen, wormen, Trojaanse paarden, spyware en adware --- kan een verscheidenheid van computer problemen zoals trage prestaties, wijzigingen in de systeeminstellingen en ongewenste pop-ups veroorzaken. Het is belangrijk dat het gebruik van een antivirus programma om uw computer te scannen op dergelijke programma's en verwijder ze van tijd tot tijd, vooral als u last onverklaarbare problemen met de computer. Als u niet beschikt over een antivirusprogramma hebben, zijn er verschillende programma's beschikbaar die gratis te gebruiken zijn.

Maak een lijst met recente System Wijzigingen

Wanneer een computer tegenkomt een nieuw probleem, is meestal het gevolg van een wijziging die onlangs is gemaakt of een nieuwe activiteit die niet vaak had die in het verleden. Het maken van een lijst van recente wijzigingen die u hebt gemaakt om uw systeem en de nieuwe activiteiten die je hebt uitgevoerd kan u helpen de oorzaak van het probleem vast te stellen. Als u nieuwe hardware of software net voor geïnstalleerd op uw computer naar een nieuw probleem, dat de software of hardware is waarschijnlijk de oorzaak van het probleem zijn. De installatie van de nieuw geïnstalleerde software of hardware kan uw probleem op te lossen.

Record Error Information

Sommige computer problemen leiden tot systeemcrashes die fout schermen die informatie over de fout die zich weer op te nemen. Opname fout informatie kan u helpen bij het oplossen van problemen. Bijvoorbeeld, Windows-computers vaak crashen op een blauwe error scherm dat foutcodes die u kunt gebruiken om te zoeken naar oplossingen op de officiële support website van Microsoft (zie bronnen) bevat.