De ThinkPad G40 Is Oververhitting

Uw ThinkPad G40 laptop optimale werktemperatuur overspant het bereik van 41 graden tot 95 graden Fahrenheit. Tijdens normaal gebruik, zal uw laptop onderkant warm aanvoelen. Dit is de warmte die ontstaat wanneer de interne componenten elektriciteit te ontvangen en het uitvoeren van hun aangewezen activiteiten. Problemen bieren, echter, wanneer deze opgewekte warmte niet goed geventileerd, waardoor een opbouw die leidt tot oververhitting. Als er niets aan, kan oververhitting bevriest, shutdowns en mogelijke schade component veroorzaken.

ThinkPad's Cooling System

De ThinkPad G40 biedt drie luchtopeningen en een interne ventilator en warmteafvoer te helpen houden het systeem koel tijdens het gebruik. De ventilator en koelelement zitten boven de centrale verwerkingseenheid of CPU, die de meeste warmte produceert tijdens het gebruik. Deze interne componenten koeling blaast de warme lucht uit de ThinkPad via de opening aan de onderkant van de machine en vervangen door koelere lucht vanuit de zijkant en achterkant ventilatieopeningen.

overwerkte Processor

Een van de grootste warmte-genererende componenten binnen uw ThinkPad is de CPU, en hoe meer je het gebruikt, hoe warmer het wordt uitgevoerd. Hoewel uw ThinkPad aankan veel operaties in een keer, overbelasting van de CPU door het uitvoeren van meerdere krachtige processor-intensieve programma's tegelijk kan over-belasting van de processor, waardoor het lopen warm. Sluit alle onnodige programma's en voeg meer RAM-geheugen als mogelijk te helpen neemt een deel van de verwerking belasting van de CPU.

Dirty Machine

Normaal gebruik van de ThinkPad kan ertoe leiden dat de lucht vuil ophopen op de ventilatieopeningen en de interne koelsysteem. Deze verzameling van stof, pluizen en haar kan verstoppen ventilatorbladen, blok openingen en maak uw laptop overuren om warmte te verwijderen voordat het opbouwt te hoog, waardoor het toevoegen aan de oververhitting gevaar. Houd uw computer schoon en soepel door het gebruik ingeblikte lucht om puin te blazen uit je openingen, of uit elkaar halen van uw laptop voor een grondige reiniging.

Hot Milieu

Externe factoren mag niet worden vergeten bij het zoeken naar de oorzaak van een oververhitting ThinkPad. Personal verwarmingen, direct zonlicht en open haarden kunnen toevoegen aan interne temperatuur van uw laptop, sturen ze het stijgen. Houd de laptop niet in direct zonlicht en hete, geparkeerde auto's op hete zomerdagen, en verder van alle andere externe warmtebron. Indien nodig kan een klein bureau ventilator gericht op luchtroosters van uw ThinkPad helpen om een ​​constante bries van koelere lucht op uw computer voor extra koeling hulp.

geblokkeerde Airflow

Vuil en stof zijn niet de enige manieren om de luchtstroom te blokkeren, als de locatie van de ventilatieopeningen aan de ThinkPad maken ze gemakkelijk geblokkeerd door normaal gebruik. Het plaatsen van de laptop op een sprei of kussen zal de ventilatieopeningen volledig te blokkeren, waardoor de lucht bewegen in of uit de machine helemaal. Warmte kan snel te bouwen in dit geval, waardoor oververhitting van een grotere kans. Gebruik altijd een stevige ondergrond, zoals een lap bureau, bij het werken op uw ThinkPad.