Wat zijn de verschillen tussen een 64-bits en een 32-bits systeem?

Vanaf 2011, 64-bit processors zijn een opkomende computer technologie ontworpen om 32-bit systemen te vervangen. Een 64-bits processor is sneller en kan meer data dan de 32-bit tegenhanger verwerken. Het verschil is niet merkbaar voor de meeste lagere-end taken, maar is een noodzakelijke upgrade naar cutting-edge processen en steeds meer geheugenintensieve programma's te draaien.

hoedanigheid

Het technische verschil tussen een 32-bits en 64-bits systeem is de hoeveelheid geheugen kan verwerken op een bepaald moment. Het aantal bits of binaire getallen weerspiegelt het gegevensverkeer van een plaats van het systeem naar het andere. Het getal 32 of 64 is de capaciteit van de databus - de paden waar de data zich in uw computer. Hoe hoger het getal, hoe meer gegevens elke bus kan houden. Omdat de meeste moderne computers miljoenen berekeningen per seconde kan uitvoeren, zal een eenvoudige double in de bus capaciteit een veel grotere prestatie-uitgang in de tijd weer te geven.

Verenigbaarheid

Vanaf 2011 werden de meeste niveau van de consument computers slechts de overgang naar het opnemen van 64-bit systemen. Veel programma's zijn nog niet geoptimaliseerd om het extra geheugen output van 64-bit systemen. De meeste van de tijd, zal deze programma's lopen nog steeds op een 64-bit systeem; standaard, zou uw computer een aparte map voor uw 32-bits programma's te maken. Echter, sommige programma's helemaal niet uit te voeren. Deze gevallen zijn meestal beperkt tot de software met een hoge geheugen eisen of langzamer updaten ontwikkeling cycli zoals video game en technische editing software.

pricing

In 2011, de prijs voor 64-bits systemen is nog steeds beduidend hoger dan de 32-bit systemen. Volgens online aanbiedingen, het verschil was tussen de 300 $ en 500 $ gemiddeld tussen de twee overigens vergelijkbare systemen. De nieuwste versies van Microsoft Windows - Windows 7 - en Apple's Mac OS X - Snow Leopard - gebruik maken van 64-bit processors standaard, waardoor een snellere neerwaartse trend van de prijzen in het eerste decennium van de 21e eeuw.

Insight: Gebruik

Zoals de meeste programmeurs zijn in het proces van het optimaliseren voor 64-bit-technologie, kunt u verschillende workarounds gebruiken om al uw programma's gebruiken op uw 64-bits systeem. Ten eerste, zet de backwards compatibility-functie van uw computer. Dit lost het merendeel van de compatibiliteitsproblemen met veel gebruikte programma's zoals office en utility software. Als sommige van uw programma's nog steeds niet uitgevoerd, gebruikt een besturingssysteem emulator software die een aparte, 32-bits native besturingssysteem tegelijkertijd op uw computer draait. Bijvoorbeeld, kon u Windows 7 en Windows XP draaien op hetzelfde moment wisselen tussen de twee bij het uitvoeren van verschillende programma's. Als u overweegt het upgraden van uw computer naar een 64-bits besturingssysteem, kopieert u al uw bestanden voorafgaand aan de upgrade; upgraden naar 64-bit vereist meestal een complete veeg van de harde schijf van uw computer.