Wat zijn de voordelen van een Layered Network op het internet?

Wat zijn de voordelen van een Layered Network op het internet?


Het internet is de ruggengraat van de digitale samenleving. Met alle van de handel en de communicatie die plaatsvindt op het web, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de communicatielijnen open en unclogged blijven. Er zijn een aantal populaire methoden voor het instellen van het systeem. Een van deze, dat een breed scala van voordelen biedt, is de gelaagde netwerken aanpak. Er zijn verschillende voordelen van een gelaagd netwerk als het gaat om internet protocol design.

backup Network

Een gelaagd netwerk is ontworpen net als een keten van mensen overhandigen dozen op een trap. Elke laag gebruikt de protocollen en software van de laag eronder, en elke laag communiceert met de laag erboven in de hiërarchie, zodat de hogere laag de nodige middelen verschaft kunnen gebruiken. Er zijn twee hoofdtypen van gelaagde netwerken --- het OSI 7-lagen model en de DOD 5-lagen model. Deze netwerken zorgen voor een uitkering in dat als één laag defect is, andere lagen niet noodzakelijk activiteiten te staken, omdat ze nog steeds kunnen putten uit de laag eronder.

gemakkelijker Problemen oplossen

Een ander voordeel van de gelaagde netwerkmodel is elke laag is afhankelijk van de hogere en lagere lagen in enige mate vanuit het oogpunt van functionaliteit. Op zich kan één laag worden bepaald en troubleshot vrij van problemen, zodat het probleem te verhelpen kunt eenvoudig de versie welke laag die de problemen. Door het hebben van meerdere lagen, het vinden van het probleem in een netwerk wordt aanzienlijk eenvoudiger dan wanneer alles in elkaar werd gegooid.

Veranderende Out Lagen

Elke laag een afzonderlijke eenheid die kan worden veranderd. Bijvoorbeeld in de DOD model, de TCP / IP-protocol is de functie waarmee de HTML laag functioneert als een wijziging wordt aangebracht in Internet beveiligingsprotocol, kan men eenvoudig overschakelen naar de TCP / IP protocol coderen en vervangen ongeacht de nieuwe ontwerp is, zonder dat het herinrichten van de netwerk uit de bottom-up. Alleen de lagen die rechtstreeks communiceren met de laag vervangen moeten worden veranderd.