Processor Lockup Symptomen

Processor Lockup Symptomen


Als uw computer begint vast te lopen, kan het probleem van de processor. Wanneer de centrale verwerkingseenheid begint niet, dan heb je af en toe problemen opmerkt bij uw systeem bevriezen of glitches bij het opstarten. Aangezien de processor degradeert, zullen de symptomen vaker voorkomen. Processor mislukkingen zijn zeldzaam en andere hardware problemen kan de schuld van de lockup symptomen. Als de processor doet wat het belooft, zult u niet in staat zijn om uw computer op te starten totdat de CPU wordt vervangen.

Processor of RAM?

Processor en RAM lockups vergelijkbaar. Beide ertoe leiden dat uw computer te bevriezen en het systeem helemaal niet meer reageert op een willekeurige toets drukt. Met RAM vastlopers, het systeem lost zich meestal na een paar minuten. Met de processor, heeft het probleem zelf niet oplossen. Als je wacht, kan de computer uiteindelijk afsluiten of reboot. In de meeste gevallen moet u een harde reboot uit te voeren door het houden van de uit-knop totdat de computer wordt afgesloten.

Het geven van Onderbrekingen van de Boot

De processor is niet alleen lock-up bij normaal gebruik. Het kan ook het opstartproces te onderbreken. Als u foutmeldingen ontvangt willekeurig tijdens het opstarten, kan de processor opsluiten, uw computer voorkomen normaal op te starten. Een andere veel voorkomende symptoom is de computer herstarten voordat het opstartproces is voltooid. Als de processor tijdens het opstarten bevriest, zal het ertoe leiden dat de computer opnieuw op te starten om het probleem op te lossen. In sommige gevallen kan de computer bevriezen tijdens een boot scherm, waarbij u op een harde reboot doen.

Keeping Cool

Een processor opsluiten is misschien niet een probleem met uw CPU; problemen de ventilator of de voeding kan de processor oververhit. Naarmate de temperatuur stijgt, kan de CPU niet goed, waardoor de computer opsluiten. Als het een oververhitting probleem, kunt u vreemde geluiden afkomstig van de ventilator, een Windows blauw scherm error en willekeurige rebooten of afsluiten opmerken.

Als de vastlopers willekeurig optreden, gevolgd door een van de gemeenschappelijke oververhitting symptomen, controleer je fan of voeding. Indien de ventilator niet loopt of maakt vreemde geluiden, de ventilator moet worden vervangen. Als de ventilator in orde is, kan de stroomvoorziening gaat slecht en het verzenden van te veel of te weinig kracht om uw systeem.

Asking Too Much

Wanneer software of virussen veroorzaken processor gebruik te springen tot 100 procent, kan de computer vastlopen. Te veel programma's kunt uw systeem overbelasten en de processor niet langer omgaan met nieuwe commando's; daardoor de processor blokkeert. De enige oplossing is om de computer opnieuw op te starten. Als u niet te veel programma's zelf, kan het probleem worden veroorzaakt door een virus. Zoals virussen op de achtergrond draaien, kunnen ze gemakkelijk schiet je processorgebruik tot 100 procent, het bevriezen van uw systeem.

Missing Connections

Je moet uiterst voorzichtig om te voorkomen dat schade aan een van de breekbare pinnen tijdens het installeren van een processor te zijn. Als je je processor hebt teruggeplaatst of geïnstalleerd een nieuwe, zult u merken lockup symptomen tijdens het opstartproces of binnen enkele minuten nadat u start met het gebruik van uw computer. Het probleem wordt veroorzaakt door beschadigde of kunnen de CPU niet correct is aangesloten. Controleer of de processor om te verzekeren dat de juiste manier is geïnstalleerd en geen pinnen zijn beschadigd.

Simple Prevention

U kunt veel van de problemen die ervoor zorgen dat processors te vergrendelen door veelvuldig uitblazen van de ventilator in uw computer te voorkomen. Je moet ook draaien virusscans minstens een keer per week om eventuele virussen te voorkomen. Als u een laptop of netbook, gebruik dan altijd een harde bureau of gebruik maken van de computer op een harde, vlakke ondergrond om de ventilator ruimte om overtollige warmte weg te nemen en te koelen je CPU te geven.