Hoe kan ik een Emergency Boot Disk Maak

Het hebben van een noodsituatie boot disk is erg handig, vooral als je nog steeds gebruik van een ouder besturingssysteem, zoals Windows 95 of 98. Als uw systeem crasht of geïnfecteerd raakt met een grote virus, kunt u de hulpdiensten schijf opnieuw moet opstarten van uw systeem alvorens reparaties verricht. Lees verder om te leren hoe je een noodsituatie boot disk te maken.

instructies

Maak een Windows 95/98 / ME Boot Disk

1 Plaats een lege, 3,5 inch, 1,44 MB diskette in uw diskettestation A :.

2 Klik met de rechtermuisknop "Floppy Drive" op het menu My Computer en kies "Format." Afvinken Copy systeembestanden in de andere opties. Dit zal de drie bestanden (IO.SYS, MSDOS.SYS en COMMAND.COM) dat een systeem schijf te scheiden van een normale schijf te kopiëren.

3 Kies "Start-Instellingen-Configuratiescherm", dubbelklikt u op "Add / Remove Programs," ga naar het tabblad Opstartdiskette en klik op "Create Disk." U kunt uw Windows 95 of 98 cd nodig.

Maak een Windows XP-opstartdiskette

4 Plaats een lege diskette in het station.

5 Ga naar My Computer in het menu Start en selecteer "Folder Options" in het menu Extra. Kies het tabblad Weergave in het dialoogvenster en selecteer "Verborgen bestanden en mappen" in de lijst Geavanceerde instellingen.

6 Ga naar de Windows-station in het venster Deze computer en kopieer de Boot.ini, Ntdetect.com en Ntldr bestanden naar de schijf. Met de rechtermuisknop op elk bestand en kies "Kopiëren", vervolgens met de rechtermuisknop op het pictogram van diskette drive in "Deze computer" en selecteer "Plakken."

7 Kopieer de Bootsect.dos en Ntbootdd.sys bestanden naar de disk met behulp van dezelfde copy / paste stappen. Dit zal uw Windows boot disk te voltooien.

8 Een MS-DOS opstartschijf ook. Met een tweede schijf in het station met de rechtermuisknop op het pictogram van diskette drive in "Deze computer" en selecteer "Format" in het pop-up menu. Check "Maak Een MS-DOS-opstartdiskette" in het dialoogvenster Formatteren en klik op "Start."

Hints

  • Zorg ervoor dat u te schrijven van de schijf te beschermen na het maken, dus het kan niet worden gewist of geïnfecteerd door virussen. De schijf moet een tab in de hoek, dat wanneer zette in de gesloten stand, schrijft de bescherming van de schijf te hebben.
  • Zorg ervoor dat u de Windows-schijf en de MS-DOS disk te labelen en houd ze bij elkaar opgeslagen.