Hoe om te upgraden My Processor T9300

Het upgraden van de processor op een laptop is lastig. Niet alleen moet de nieuwe processor overeenkomen met de laptop socket type en front-side bus snelheid, de processor is geen gemakkelijke deel te verwijderen. De meeste processors op laptops zijn onder het toetsenbord, en het verwijderen van het toetsenbord vereist het vinden van alle van de schroeven en clips ingedrukt te houden. Aangezien de T9300 is een Core 2 Duo mobiele processor, moet u deze vervangen door een andere Socket P processor draait op 800 megahertz (MHz), zoals de 2,6 gigahertz (GHz) T9500.

instructies

1 Lees het modelnummer aan de onderzijde van uw laptop. Bezoek de website van de fabrikant en type in uw modelnummer in de zoekbalk. Vind de handleiding van uw model in de lijst met resultaten en open het. Kijk voor demontage instructies, in het bijzonder die welke je vertellen hoe je het toetsenbord van uw laptop te verwijderen. Processors bevinden zich meestal onder het toetsenbord. Merk op dat terwijl de demontage specifieke instructies van uw laptop model is behulpzaam, ze zijn niet absoluut noodzakelijk. Zelfs als je geen handleiding vinden, is het toch mogelijk om de processor te vervangen.

2 Print uw laptop handleiding, als je er een gevonden, en zet het opzij. Koppel uw laptop en verwijder de batterij. Volg de instructies voor het verwijderen van uw toetsenbord. Als er geen instructies worden verstrekt, eerst kijken naar de onderkant van de laptop voor een kleine pictogrammen afbeelden van een toetsenbord. Als u deze vinden, verwijder de schroeven naast hen. Zet uw laptop weer en inspecteer de bovenkant van het toetsenbord voor alle kleine clips. Moet u deze vinden, duw ze naar u toe om het toetsenbord van de basis van de laptop unclip.

3 Probeer het plukken van de toetsenbord omhoog. Als het nog steeds naar beneden is bevestigd aan de basis, verwijder de plastic stuk uit het gebied boven het toetsenbord, waar de macht knoppen normaal liggen. Wrikken het met een platte schroevendraaier. Als het voelt alsof er zijn schroeven van de plastic naar beneden, zet de laptop opnieuw en verwijder alle schroeven zich onder dat stuk. Kijk nog eens naar het toetsenbord en verwijder alle schroeven die u ziet ingedrukt te houden. Op dit moment zou er geen sprake zijn van meer schroeven of clips te verwijderen.

4 Verplaats het toetsenbord ver genoeg opzij dat je kunt zien wat er te verbergen eronder, maar de kabel van het toetsenbord niet los. Deze kabel is kwetsbaar, dus wees voorzichtig niet te beschadigen. Kijk voor een stuk metaal met een ventilator ingebouwd; dit deel is koeleenheid van de processor. Als aluminium schilden tussen het toetsenbord en het moederbord zijn het blokkeren van uw het zien van de koelunit, verwijder schroeven zie je ze op de voet en til ze op. Verwijder de schroeven ingedrukt houden van de koelunit en til de koelunit uit het moederbord om de processor te onthullen.

5 Gebruik een kleine platte schroevendraaier om de positie van de schroef op de processor socket draaien. Door dit te doen geeft de processor uit de socket. Til hem op voorzichtig om te voorkomen dat zijn verbogen. Neem uw nieuwe processor en lijn het met het stopcontact, zodat de hoek met geen pinnen overeenkomt met de hoek met geen gaten. Plaats de processor in de socket en vervolgens gebruik maken van een platte schroevendraaier om de schroef terug te zetten in de oorspronkelijke positie.

6 Vervang alle onderdelen in omgekeerde volgorde. Als u unplugged of anderszins verwijderd kabels, vergeet niet om ze allemaal de stekker er weer in. Sluit de laptop opnieuw en druk op de setup-toets - meestal Esc of een functietoets - om de computer op te starten in Basic Input / Output System (BIOS). Als er een probleem is met de nieuwe processor, zal de laptop niet opstarten zo ver, en het zal waarschijnlijk een pieptoon code. Als alles werkt, zal BIOS de specificaties van de nieuwe processor te laten zien.