Hoe kan ik een SD-kaart in Windows Vista formaat?

Hoe kan ik een SD-kaart in Windows Vista formaat?


Secure Digital (SD) kaarten zijn verwijderbaar geheugen gebruikt in digitale camera's en andere draagbare digitale apparaten. Terwijl de geheugencapaciteit is toegenomen door de jaren heen als gevolg van de vooruitgang in de technologie, hebben de kaarten fysiek hetzelfde gebleven. SD kaarten kunnen worden geformatteerd vanuit het apparaat waarin zij worden gebruikt, maar kunnen ook worden geformatteerd met een PC. Microsoft's Vista besturingssysteem heeft een functie die het mogelijk maakt om een ​​verscheidenheid van beschrijfbare geheugen, inclusief SD-kaarten te formatteren.

instructies

1 Sluit een multi-kaartlezer aan op de PC. Terwijl de meeste nieuwe desktop en notebook modellen worden geleverd met multi-kaartlezers vooraf geïnstalleerde, interne en externe lezers kunnen worden gekocht. Externe modellen vereisen het gebruik van een vrije USB poort.

2 Steek de SD-kaart in de juiste sleuf in de kaartlezer.

3 Klik op de knop "Start" en selecteer de optie "Computer". Deze actie opent een venster "Verkenner", waarop de SD-kaart, samen met andere stations op de PC.

4 Klik met de rechtermuisknop op de SD-kaart lijst en selecteer de "Formaat" optie om een ​​aparte "Format" te openen. Selecteer het gewenste bestand met behulp van de "File System" drop-down menu. Om de SD-kaart met het label, typ een naam in het vak "Volume Label". Om de schijf schade controle over te slaan, klikt u op de optie "Quick Format".

5 Klik op de knop "Start" naar de SD-kaart te formatteren.