Wat betekent ongeldige syntaxis Mean?

Wat betekent ongeldige syntaxis Mean?


Computing-applicaties en websites maken gebruik van code om de functionaliteit die ze bieden te implementeren. Ontwikkelaars schrijf deze code in de programmering en opmaaktalen, met een duidelijke set van regels voor elke taal. Net als bij natuurlijke talen, codering talen hebben hun eigen grammatica en woordenschat. Indien een uittreksel van de code fouten bevat, kan deze code ongeldig zijn. Ongeldige syntax kan leiden tot programma's en sites te crashen of functie niet goed.

Code

Programmering en codering talen werken op verschillende manieren. In programmeertalen, zoals Java voor desktop-programma's of PHP voor webtoepassingen, de code specificeert een reeks instructies voor de computer of webserver uit te voeren. In opmaaktalen, zoals HTML en XML documenten lijst data items tussen gelabelde structuren, het definiëren van het uiterlijk en gedrag van de inhoud van webpagina's items en de structuur van de gegevensbronnen. De syntax van een programmeertaal of opmaaktaal is bepalend voor de structuren die kunnen worden weergegeven in het, vertegenwoordigd door middel van tekst tekens. Voor een applicatie of site om effectief te functioneren, moet de syntax geldig zijn.

fouten

Ontwikkelaars niet algemeen schrijft scripts perfect bij de eerste poging. Veel programmeer- en opmaaktalen gebruik maken van complexe syntax structuren, zodat fouten komen vaak voor. Doorgaans zal een project verschillende stadia van ontwikkeling, testen en debuggen te identificeren en eventuele problemen die voortvloeien uit ongeldige syntax repareren ondergaan. De volgende voorbeeldcode toont een geldig XML-fragment:
<Gezicht>
<Ogen> Bruin </ ogen>
<Mond> Small </ mond>
</ Het gezicht>

De volgende alternatieve code gebruikt ongeldige syntax:
<Gezicht>
<Ogen> Bruin </ ogen>
<Mond> Small <mond>
</ Het gezicht>

Deze code is ongeldig te wijten aan een simpele tikfout. De closing "mond" tag ontbreekt een slash karakter, waarop de aanvraag kan leiden tot het gebruik van deze code te mislukken.

effecten

De effecten van ongeldige syntax variëren van licht tot ernstig. In sommige gevallen zal een programma of webpagina blijven functioneel bij geringe fouten verschijnt. Zo kan bijvoorbeeld de webbrowser's vaak te maken resterende code juist in weerwil van een aantal ongeldige syntax. Echter, een syntax fout veroorzaken een hele applicatie te mislukken. De volgende voorbeeld Java-code toont een lijn met geldige syntax:
String myWord = "persoon";

De volgende gewijzigde versie is ongeldig:
String myWord = "persoon;

Deze code is ongeldig, omdat het afsluitende deel van quotes definiëren van de tekenreeks variabele ontbreekt. Als Java verwerkt deze code, zal het niet alleen niet aan deze lijn correct omgaan, maar de volgende regel ten onrechte ook zal verwerken. Deze code zal niet compileren, zodat de aanvraag niet in staat zijn om uit te voeren totdat de fout is verholpen.

Oplossingen

Als u ongeldige syntax fouten optreden als een gebruiker van een website of applicatie, er is een grens aan wat je kunt doen, als ongeldig syntaxis door de ontwikkelaars die verantwoordelijk moeten worden aangepakt. Als u werkt aan een applicatie als programmeur, moet u eerst lokaliseren van de bron van een fout om het probleem te verhelpen. Zo zal de volgende PHP-code een fout te genereren:
$ Word_string = "Hier zijn een aantal woorden, met wat binnen" "te" citeert;

Deze code is ongeldig, omdat de PHP aanhalingsteken binnen de tekstreeks variabele interpreteert als het einde van de variabele inhoud. Afhankelijk van de webserver met de code, kunnen ontwikkelaars specifieke foutmeldingen zien wanneer ze proberen om de pagina te bekijken met behulp van het script in een browser, waardoor ze te vinden en vervolgens wijziging van de ongeldige code.