Computer Monitor Reparatie Veelgestelde vragen

PC's doen al het werk, maar de monitor is verantwoordelijk voor het weergeven van het. Het is het stuk van computer hardware die de meeste aandacht krijgt omdat we niet onze computers konden gebruiken zonder. Het repareren van een beeldscherm is vergelijkbaar met het repareren van een televisie, en net zo complex.

Is het de moeite waard Het bevestigen?

Het hangt af van hoe slecht je het nodig hebt vast en de aard van de reparatie die moet worden gedaan. Kwesties die niet met zichtbare schade zijn het minst duur om te repareren. een gebarsten scherm ter vervanging gaat de aanschaf van een nieuw scherm dat meer dan de monitor kan kosten. Toch, als het een nieuwer model, of heeft een soort van sentimentele waarde, het is waarschijnlijk de moeite waard de kosten. Heeft u een diagnostische controle afgerond om het probleem vast te stellen en of het is de reparatie waard.

Hoeveel kost het?

Dit varieert sterk afhankelijk van het type monitor en de ernst van het probleem. Ouder type CRT monitors niet zo veel als een flat panel kost, hoewel het moeilijk om onderdelen vast zijn. Ook een beschadigde zeven is gewoonlijk een vervanging omdat de kosten van een nieuw scherm ten minste 200 $.

Kan ik Fix It Myself?

Eerst moet u bepalen of het is de werkelijke monitor die het probleem of iets anders heeft. Als de monitor geeft alleen in zwart-wit, het is een software probleem. Een enorme, ingezoomd scherm dat niet in de weergave-instellingen kunnen worden gewijzigd betekent dat de drivers moeten worden bijgewerkt. Eventuele wijzigingen in kleur, grootte, helderheid en positie kan worden bevestigd door de gebruiker. Iets anders zal professioneel onderhoud nodig hebben. Tenzij je zijn opgeleid om te werken met elektrische apparatuur, het herstellen van de monitoren zelf wordt niet aanbevolen.

Hoe gevaarlijk is het?

Heel. Het is riskant om iets dat werkt op elektriciteit service, maar computermonitoren scoren nog hoger op de risicofactor. Het enige wat risicovoller is waarschijnlijk een magnetron te wijten aan de extreem hoge spanning en vermogen. Wees ervan bewust dat de binnenkant van een monitor voert elektrische stroom lang nadat de stekker wordt getrokken. Dit brengt het risico van het ontvangen van een elektrische schok of andere verwondingen. Je moet sterk worden opgeleid in het repareren van deze elektrische apparatuur voordat u een monitor te repareren.

Waar vind ik Repair Manuals?

Zoek online naar uw specifieke merk en de termen "reparatie handleiding" of "reparatie gids." Je mag niet de exacte handleiding, maar er zijn websites met gedetailleerde handleidingen om u te helpen (zie referenties).