How to Get Rid van Onscherpe foto's in Photoshop CS5

Little kan een foto er slechter uitzien dan onscherpte als gevolg van cameratrillingen of bij weinig licht; Deze beelden zijn vaak het beste weggegooid of weggegooid. Photoshop CS5 biedt een aantal mogelijkheden om te helpen de digitale kunstenaar te scherpen een beeld, hoewel een optimale beeldkwaliteit hangt uiteindelijk af van te beginnen met de best mogelijke opname.

instructies

Met behulp van de Sharpen Tool

1 Lanceer Photoshop CS5. Selecteer "Open" in het menu "Bestand", dan navigeren door de "Open" dialoogvenster om de afbeelding die u wilt om onscherpte te verwijderen te vinden. Klik op de naam van de foto's en klik op 'Openen'.

2 Selecteer het gereedschap Verscherpen uit het palet Tool. De tool bevindt zich in hetzelfde paneel als de Blur tool, waarvan het icoon ziet eruit als een druppel water. Houd de toets "Ctrl" om door te klikken naar de Sharpen tool, aangegeven door een driehoekige icoon.

3 Selecteer de Brush pull-down menu in de optiebalk. Selecteer een penseel formaat dat u goede dekking en precisie zal geven met je onscherp beeld. Selecteer de modus pull-down menu om een ​​overvloeimodus kiezen; bijvoorbeeld "Normaal," "donkerder" of "Lichter." Kies voor "Strength" en voer een transparantie waarde voor de borstel. Als u zwaarder resultaten wilt, voert u een hogere waarde; voor een meer transparante dekking, kies een lagere waarde.

4 Vink het vakje naast 'Sample alle lagen "om alle zichtbare lagen te scherpen, of verwijder het vinkje om alleen de actieve, of top, laag van je afbeelding te verscherpen. Controleer de "Protect Detail" om het beeld scherper zonder het creëren van een overdreven pixel effect. Het vakje leegmaken indien u wilt scherpe korrelig effecten te creëren. Gebruik je muis, trackpad of tekening stylus te slepen of borstel het gereedschap Verscherpen over het gebied van de afbeelding dat u wilt verscherpen.

Met behulp van de Sharpen Filter

5 Open de afbeelding die u wilt verscherpen.

6 Gebruik de Lasso of gereedschap Pen om het gedeelte van het beeld dat u wilt verscherpen selecteren.

7 Selecteer "Filter" en scroll naar beneden naar "verscherpen." Selecteer "Scherpe randen" om de buitenste randen van het beeld scherper. Selecteer "Scherp" en "scherper" een steeds sterkere verscherping filter toe te passen. Selecteer "Slim verscherpen" aan de verscherping effect in het beeld van de lichte en donkere bereik. Adobe raadt deze methode als u niet zeker weet welke verscherping filter te gebruiken zijn.