Hoe om gegevens te branden op een DVD-R

Hoe om gegevens te branden op een DVD-R


DVD-R-schijven kunnen veel meer dan CD-R's te houden. Een single-layer DVD-R kan 4,7 GB aan gegevens, terwijl een dual-layer disc kan maximaal 8,5 GB. Dit maakt DVD-R-schijven een ideale keuze voor mensen op zoek naar een back-up mappen en bestanden op de schijf. Het branden van data discs is gemakkelijker dan ooit in de meeste versies van Windows en OS X, waardoor het mogelijk is om een ​​dataschijf te branden zonder enige extra software te downloaden.

instructies

Met behulp van Windows Vista of Windows 7

1 Plaats een lege DVD-R in de disc drive van uw computer.

2 Ga naar 'Mijn Computer' en klik op het station met de DVD-R. De "Burn A Disc" dialoogvenster verschijnt.

3 Kies een methode om de schijf te branden. "Net als een USB flash drive" is sneller, maar "Met een cd / dvd-speler" is meer compatibel is. "Klik op 'Volgende'.

4 Sleep de bestanden die u wilt branden en klik op 'Sessie sluiten. " Na het sluiten van de sessie, kunnen de gegevens niet worden verwijderd.

In Mac OS X

5 Plaats een lege dvd-r in uw schijfstation.

6 Geef de schijf een naam in het dialoogvenster dat verschijnt. Nadat u dit doet, verschijnt er een pictogram voor de DVD verschijnen op het bureaublad.

7 Sleep de bestanden die u wilt branden in het pictogram.

8 Ga naar "File" en vervolgens "Schijf branden."

Hints

  • Windows XP biedt geen ondersteuning voor DVD branden, moet u software van derden te downloaden om dat te doen.
  • Zodra u een bestand hebt gebrand op een DVD-R kunt u niet wissen, dus zorg ervoor dat u het wilt er voordat je het af te ronden.