Wat zijn de oorzaken van een harde schijf om te ontbreken?

Harde schijf kapot gaat is een ongewenste situatie dat de problemen voor zelfs de meest savvy computergebruikers kunnen veroorzaken. Het is een onaangename onvermijdelijkheid dat alle harde schijven uiteindelijk zal mislukken. Maar wat de oorzaak van het falen harde schijf? Hoe kan de kans op schijffout worden verzacht? Hoe moet men voor te bereiden wegens het gedoe te minimaliseren en vertraging bij dit computing-nachtmerrie?

Wat is een harde schijf?

Op een basisniveau, een harde schijf functioneert analoog aan een standaard cassettebandje. Beide zijn magnetische opslagmedia die het potentieel hebben om te schrijven en herschrijven meer dan delen van opslagmedium hebben. De gegevens worden opgeslagen op een reeks magnetische platters. De gegevens zijn toegankelijk door middel van een lees / schrijfkop. Aangezien de schotels worden gesponnen, kan het hoofd detecteren of onder het magnetische materiaal te wijzigen, zodat de gebruiker de opgeslagen gegevens te bekijken of te wijzigen.

Redenen voor Drive Failure

Harde schijven zijn mechanische apparaten met bewegende delen, zodat zij onderworpen zijn aan verwachte slijtage, en kan mogelijk niet mechanisch op een gegeven moment. Maar de meeste fabrikanten zullen hun product te labelen met een verwachte gemiddelde levensduur (meestal voorzien in de totale verwachte aantal werkende uur). Maar als een onderdeel defect is of zijn er enkele fabricagefouten, kan de levensduur van een schijf voorbij zijn in zo weinig als een dag. Andere factoren zijn vooral externe aard. Spanningspieken kunnen rijden storingen veroorzaken, zoals of waterschade kan afvuren, samen met een aantal van computervirussen. Blootstelling aan hoge niveaus van magnetisme kan de normale functies van een schijf verstoren, samen met scherpe voorwerpen. Als er stof komt in een station, kan de katalysator voor een eventuele mislukking geworden.

Tips om vroegtijdig falen te voorkomen

Hoewel er weinig dat gedaan kan worden over mechanisch defect als gevolg van de gewone gebruik, kan de andere oorzaken van schijffouten worden verzacht, zo niet geheel vermeden. Gebruik een hoge kwaliteit overspanningsbeveiliging voor uw computer. Bewaar uw computer waar het waarschijnlijk zou vallen. Stel de computer niet bloot aan warmte onnodige of als individuen om dranken te drinken in de buurt van de computer. Al duurt het is een ongeluk lozen jarenlange gegevens uithalen. regelmatig stof de computer. Gebruik ingeblikte lucht duster spuiten uit het binnenland om stof kruipen in het station te houden. En voorkomen dat het opslaan van uw computer in de buurt van andere elektronische apparatuur die magnetische golven uitzendt, zoals een subwoofer in een home theater systeem.

Voorbereiden op Fail

Zelfs met due diligence en alle zorg in de wereld, zou u nog steeds een mechanisch defect van jaren van gebruik. Terwijl onvermijdelijk, kan de schade veroorzaakt door een harde schijf kapot gaat nog steeds worden verminderd door het oordeelkundig gebruik van back-ups. Met DVD-R en CD-R drives zijn vrij algemeen accessoires in computers, er is geen excuus om te voorkomen dat het houden van regelmatig back-ups van gevoelige of cruciale gegevens. Back-ups kunnen weken van de problemen te vermijden na het lijden van een onverwachte schijf crash.

Conclusie

Hoewel de oorzaken van aandrijvingsmislukking worden gevarieerd, is het resultaat van een drivedefect bijna altijd lijden aan de zijde van de gebruiker. Maar met de juiste zorg (en een relatief goedkope investering op een pakje van lege cd's voor back-ups), heeft de harde schijf kapot gaat niet nodig om een ‚Äč‚Äčkatastrofisch evenement. Met de prijs van alternatieve opslagapparaten voortdurend te laten vallen en de opslagcapaciteit van harde schijven toeneemt, moet de dreiging van het verlies van gegevens makkelijker dan ooit om te vermijden.