How to Move DCOM naar een andere poort

How to Move DCOM naar een andere poort


De DCOM of Distributed Component Object Model, is een communicatie-technologie is ontwikkeld door Microsoft, die de communicatie amongsoftware verspreid over een heel netwerk mogelijk maakt. DCOM is gebaseerd op Microsoft Component Object Model of COM, en is de voorloper van de bekende Microsoft .NET Framework. Fouten met betrekking tot poorten zijn gebruikelijk bij gebruik van de DCOM als gevolg van firewalls en onbekende orunsecured computers. Voor de meeste van deze fouten te voorkomen, moet u DCOM verplaatsen naar een andere poort.

instructies

1 Ga naar "Start" en klik op "Run" om de Run gereedschap te openen. Typ "DCOMCNFG" en druk op "Enter." Deze opdracht opent een user interface die u toelaat om de instellingen in het register.

2 Ga naar het tabblad "Default Protocollen", vindt de "Verbindingsgeoriënteerde TCP / IP" protocol en verplaatsen naar de top van de lijst.

3 Open de OLE / COM Object Viewer en vind uw toepassing AppId globally unique identifier, of GUID.

4 Ga naar "Start" en klik op "Run" om de Run gereedschap te openen. Typ "regedit.exe" om de Register-editor te starten. Deze tool kunt u het Windows-register te wijzigen. Merk op dat het aanbrengen van wijzigingen aan het register kan gevaarlijk zijn.

5 Dubbelklik op het "HKEY_CLASSES_ROOT" aftakking naar de subbranches zien. Dubbelklik op het "AppId" subbranch en vind de "{AppId GUID}" toets. Je zult de eigenschappen van de sleutel te zien in de rechter tab.

6 Ga naar "Edit", ga naar "Nieuw" en selecteer "Multi-String Value." Voer "eindpunten" voor de "Value Name" en "ncacn_ip

tcp, 0, poortnummer" voor de "waarde." Vervang "poortnummer" met de statische poort die u wilt gebruiken voor DCOM.

7 Sluit de Register-editor en start de computer opnieuw op te starten. DCOM werkt nu op de poort die is opgegeven in het register. U kunt de haven op elk moment wijzigen door de nieuwe Registry waarde.