Wat is de bestandsextensie informatie?

extensiebestand informatie bevat beschrijvende informatie voor de bestandsextensie type. Het laat zien wat bestandstype de bestandsextensie behoort en de bijbehorende applicatie die meestal opent de bestandsextensie. Het heet een uitbreiding, omdat het komt na de periode volgend op de bestandsnaam zelf.

Beschrijving

Een bestandsextensie geeft het type bestand. Bijvoorbeeld, de gemeenschappelijke bestandsextensie ".doc" geeft aan dat het bestand een document en de extensie ".xls" geeft het bestand een Excel-blad. Een extensie vertelt uw computer welke programma's het bestand kunt openen. Als er veel programma's op uw computer die een bestand op basis van de uitbreiding ervan kan openen, uw computer wordt meestal een standaard programma om uw bestand te openen.

plaats

Voor Windows-computers, afhankelijk van de versie van het besturingssysteem wordt de bestandsextensie informatie in het 'Configuratiescherm'. Voor Windows XP of eerder, kan de bestandsextensie gegevens worden bekeken door te klikken op "Mapopties" op het tabblad "Bestandstypen." Voor Windows Vista en later, wordt de bestandsextensie informatie gevonden van de "Control Panel" door te klikken op "Programma's" en "Default Programs." De informatie bevat een beschrijving van het bestand in verband met de bestandsextensie en de huidige standaard programma dat opent.

Kenmerken

De bestandsextensie informatie in het "Control Panel" kunt u het standaard programma dat uw bestand wordt geopend veranderen. Voor een eenvoudiger optie, kunt u het programma dat uw bestand wordt geopend door met de rechtermuisknop te klikken op het bestand en het navigeren naar "Openen met" en klik veranderen "Programma kiezen." Vanaf hier kunt u de standaard programma dat uw bestand wordt geopend, zonder dat u door het veranderen "Configuratiescherm."

Geschiedenis

Vóór de vooruitgang van besturingssystemen en grote computergeheugens, was de MS-DOS, waarbij de bestandsnaam acht tekens en de verlenging tot drie karakters beperkt. Deze beperking wordt opgeheven in Windows 95 en latere versies, maar het karakter telling voor bestandsextensies is blijven hangen. Windows heeft een 260-tekens in een bestand, dat de bestandsnaam, bestandsextensie en pad omvat naamgeving. Een document met de naam "Doc1.doc" gelegen in de map 'Mijn documenten' heeft meestal een volledige pad locatie van "C:. \ Documents and Settings \ gebruikersnaam \ My Documents \ Doc1.doc"

overwegingen

Bestandsextensies zijn meestal verborgen want de naam van een bestand kan leiden tot per ongeluk wijzigen of vergeten om de bestandsextensie bevatten. Zonder extensie, zal uw computer niet in staat zijn om het type bestand of het type programma dat het kan openen herkennen. Door het identificeren van een bestand als ".doc" De computer herkent meteen dat het bestand is een document en zal uw standaard tekstverwerkingsprogramma gebruiken om het te openen.