Hoe krijg ik een DHCP-server vanaf een Mac?

Hoe krijg ik een DHCP-server vanaf een Mac?


DHCP of Dynamic Host Configuration Protocol, is een populaire manier om IP-adressen automatisch te configureren via een netwerk. Het opzetten van een DHCP-server op een Mac is nuttig op kleine en persoonlijke netwerken, omdat het automatisch configureert nieuwe computers en apparaten om de instellingen van een netwerk, zonder de noodzaak voor het invoeren van aanvullende informatie. Mac OS X is in staat van het runnen van een DHCP-server, en het is de vaak aanbevolen manier voor het configureren van thuisnetwerken.

instructies

1 Open "Systeemvoorkeuren" en klik op "Network". Klik op "Ethernet" uit de lijst met apparaten aan de linkerkant van het venster. Stel "IPv4 configureren" op "Via DHCP." Klik op "Apply" of "Pas nu toe."

2 Open "Systeemvoorkeuren" en klik op 'Delen'. Selecteer het vakje "Internet Sharing" aan de linker kant van het venster en selecteer "Share-verbinding vanaf: Airport" en selecteer de selectievakjes "Ethernet." Afhankelijk van uw versie van OS X, moet u op "Start."

3 Klik op het tabblad 'Services' in het venster "Sharing" en controleer de Personal Web Sharing box. Nogmaals, afhankelijk van uw versie van OS X, moet u op "Start."

4 Klik op de "Firewall" tab in het venster "Sharing". Klik op 'Geavanceerd' en het vinkje uit het vakje dat luidt: "Block UDP-verkeer." DHCP-netwerken maken gebruik van UDP aanvragen voor inkomende verbindingen en het blokkeren van hen zal verbindingsproblemen te creƫren. Als uw firewall al is uitgeschakeld, kunt u deze stap overslaan.

5 Klik op "OK" Apply "of" Opslaan "en in de buurt" System Preferences. "Sluit een computer op het netwerk met behulp van DHCP-instellingen. Als de computer is aangesloten, opent u uw webbrowser en ga naar een webpagina. Als de pagina wordt geladen met succes , bent u met succes het runnen van een DHCP-server van uw Mac.