Hoe te gebruiken Ubuntu om cd's en dvd's branden

Hoe te gebruiken Ubuntu om cd's en dvd's branden


Ubuntu is een gratis en open-source Linux-distributie. De standaard Ubuntu desktop bevat een scala aan software-programma's, waaronder de Brasero schijf brand programma. Brasero kan een paar soorten schijven, met inbegrip van audio-cd's, data schijven, video-dvd's en super video-cd's te branden. Naast het creëren van nieuwe schijven uit bestanden op uw harde schijf, kunt u ook ISO images branden op schijven of te branden kopieën van bestaande schijven. Brasero ondersteunt zowel CD en DVD-formaat discs en bevat een disc blanking tool voor het stansen, of wissen, herschrijfbare discs.

instructies

1 Plaats een lege of herschrijfbare cd of dvd in het schijfstation van uw computer.

2 Op het menu "Applications" op het paneel aan de bovenkant van de Ubuntu desktop. Klik op 'Sound & Video, "en vervolgens op" Brasero Disc Burner. "

3 Klik op het menu "Extra" en klik op "Blanco" om de schijf te wissen als u een herschrijfbare schijf. Klik op de "Selecteer een Disc" in het venster Disc Blanking, selecteert u de geplaatste schijf in de lijst en klik op de "Blanco" knop.

4 Klik op het type schijf dat u wilt branden door te klikken op "Audio Project" voor een audio-cd, "Data Project" voor een cd met bestanden, "Video Project" voor een video-DVD of SVCD, "Schijf kopiëren" om een ​​schijf te kopiëren of "Burn Image" om een ​​ISO-bestand naar een schijf branden.

5 Klik op het plus-teken-vormige knop 'Toevoegen' op de werkbalk aan de bovenkant van het venster Brasero, blader naar bestanden toe te voegen aan uw project, selecteer ze en klik op 'Toevoegen'. Als u een afbeelding bent branden, klikt u op de "Klik hier om Selecteer een Disc Image" knop, blader naar een ISO-bestand op uw computer en dubbelklik erop.

6 Typ een naam voor de schijf in het tekstvak onder aan het venster Brasero project. Dit verschijnt alleen als u een nieuwe schijf maakt, niet als je een schijf kopieert of het branden van een reeds bestaande diskimagebestand.

7 Klik op het drop-down box aan de onderkant van het venster Brasero en selecteer het station met de lege of herschrijfbare cd of dvd.

8 Klik op de knop "Burn" in de rechterbenedenhoek van het venster Brasero.