Wat zijn de verschillende soorten van servers?

Een server is een apparaat (zeer waarschijnlijk een computer) op een netwerk dat de middelen die meerdere mensen toegang dagelijks beheert. Deze middelen kunnen bestaan ​​uit applicaties, databases, bestanden, websites en andere middelen. Servers zijn vaak sterker dan gewone computers met het oog op een snelle randapparatuur en een grote opslagcapaciteit te ondersteunen. Er zijn verschillende soorten servers die kunnen worden gebruikt in een kantoor, school of thuis.

Proxy server

Een proxyserver is een applicatie of een computersysteem dat dient als intermediair tussen twee computers: een die tracht data of bronnen en die zorgt voor de informatie. De eerste computer wordt aangesloten op de proxy en vraagt ​​om toegang tot bestanden, verbindingen, webpagina's, applicaties of andere hulpmiddelen. De proxy, met behulp van filtertechnologie, zoals een IP-adres of protocol, valideert het verzoek. De proxy stuurt de gegevens van de bron naar de computer vraagt ​​om de middelen. De meeste proxy servers zijn gerelateerd aan een computer verbinding met het internet.

printer Server

Een afdrukeenheidbediener bestaat uit een computer of apparaat dat is aangesloten op meerdere printers en andere computers in een netwerk. De printer server aanvaardt verzoeken tot afdrukken vanaf andere computers in het netwerk en stuurt de verzoeken door naar de juiste printer. Dit maakt het mogelijk computers die niet fysiek zijn verbonden met een printer om draadloos taken af ​​te drukken. Modern printservers kunt meerdere printers aan te sluiten op een Local Area Network (LAN) of Wi-Fi, zodat externe computers om verbinding te maken met behulp van een draadloze router.

Mail server

Mailservers worden gebruikt door bedrijven om e-mail gestuurd naar de werknemers te regelen. Een mail server fungeert als een uitgaande client en een inbound retrieval-server, gewoonlijk met behulp van het Simple Mail Transfer Protocol (SMTP). Wanneer een e-mailadres van de server ontvangt een email van een andere server, de twee mailservers met elkaar. De inkomende e-mail server zal de e-mail te filteren om ervoor te zorgen dat de inhoud geschikt is voor levering.

media Server

Media-servers worden gebruikt om audio en video op computers met een internetverbinding te streamen. De servers staan ​​media-centric bedrijven om de overdracht van bestanden die een hoge bandbreedte. Meeste mediaservers een hardware configuratie met meervoudige kern verwerkingskracht en grote hoeveelheden willekeurig toegankelijk geheugen (RAM). Servers vaak hosten van hun audio en video in een cluster van web proxy servers. Daarom, wanneer u de audio of video ontvangen, ontvangt u vaak meerdere streams van dezelfde inhoud.