Een back-up van een harde schijf op XP

Een back-up van een harde schijf op XP


Een back-up van een computer met Microsoft Windows XP is snel en eenvoudig, dankzij de ingebouwde back-up hulpprogramma dat bundelt met de meeste versies van de software. De sleutel tot het voorkomen van rampen is om een ​​back-up locatie die voldoende capaciteit heeft en staat los van de harde schijf die wordt een back-up te kiezen. Backup-bestanden zijn handig voor het volledige systeem herstelt of voor een enkel bestand dat moet worden hersteld. In het geval van een volledig herstel, zal de computer nodig om het besturingssysteem eerst opnieuw geïnstalleerd hebben, en vervolgens het back-upbestand kan worden hersteld om de drive.

instructies

Een back-up van Windows XP met behulp van de Wizard

1 Klik op "Start", "Programma's", "accessoires", "Systeemwerkset" en "Backup" om de back-hulpprogramma uit te voeren. Klik op "Next" op de wizard en volg de aanwijzingen om de stijl van de back-up bestanden te kiezen om een ​​back-up, en de vraag of om te draaien op een schema of gewoon lopen een keer.

2 Selecteer een back-up locatie, bij voorkeur een extern apparaat, zoals een USB harde schijf of flash drive met voldoende capaciteit om de data die moet worden back-up te houden.

3 Klik op "Begin" om de backup te starten, en laat de back-up te lopen tot voltooid.

Een back-up van Windows XP zonder de wizard

4 Voer het hulpprogramma Back-up programma in het menu System Tools te selecteren onder 'Accessoires, "na het klikken op" Start "en vervolgens op" Programma's. "

5 Klik op het vakje dat de wizard zorgt ervoor dat elke keer dat de back-up programma is gestart om de cheque uit de doos te verwijderen draaien, en annuleer de back-up wizard om het programma handmatig uitvoeren.

6 Klik op het tabblad Back-up van de back-up utility. Klik op het station, de map of bestanden die u wilt back-up. Selecteer een locatie voor de back-up door te klikken op de "Destination" knop Bladeren en het kiezen van de externe USB harde schijf of flash-station met de back-up wordt opgeslagen op.

7 Voer de back-up, kiezen voor overschrijven als het bestand al bestaat.

Hints

  • Een back-up van bestanden zo vaak als nodig is om een ​​noodsituatie te voorkomen moet de harde schijf volledig worden geruïneerd van mechanisch defect of verloren door diefstal of brand. Bewaar een kopie van de back-up schijf op een veilige plaats, bij voorkeur in een ander gebouw of een bank kluis.
  • Het verlies van gegevens kan gebeuren wanneer de bestanden niet worden back-up en data recovery-opties zijn erg duur en niet erg betrouwbaar. Een back-up van belangrijke bestanden dagelijks voor een ramp te voorkomen.