Hoe opmaken van een computer met No Restore Disk

Formatteren van een computer kan een karwei. Zonder herstel schijf van de fabrikant, kan het proces nog moeilijker lijken. Er zijn echter andere opties om de harde schijf van uw computer ter voorbereiding opmaken voor een nieuw besturingssysteem te installeren. Dit artikel zal uitleggen hoe je een computer te formatteren zonder schijf te herstellen.

instructies

compleet Format

1 Download een exemplaar van de Maxblast software van Maxtor en uitvoeren van de installatie. Setup zal verzoeken u een diskette in het station voor het aan de Maxblast programmagegevens naar te kopiëren. Disc invoeren.

2 Nadat het programma klaar is met het kopiëren van de gegevens, verlaat het programma. Plaats de diskette in de computer die u wilt formaat.

3 Macht op de computer.
Kies optie "F" om het programma te starten vanaf de diskette als daarom wordt gevraagd door het programma.
Kies "Onderhoud" in het menu programma om te beginnen met het instellen van de parameters van het formaat. Raadpleeg de Help-menu aan de onderkant van het scherm voor elke vraag. Na de indeling, worden alle gegevens permanent verloren.

Voor een Windows-installatie

4 Start uw besturingssysteem (OS) van de CD / DVD-ROM drive. Zet uw computer aan. Plaats de OS-cd in het station.

5 Key de setup opdracht in het BIOS van uw computer in te voeren. Het BIOS is de computer kern hub van de exploitatie. Afhankelijk van het merk van de computer die je hebt, zal de setup commando variëren. start-up proces van de computer is uw sleutel weer te geven. Druk erop om de BIOS in te voeren.

6 Raadpleeg de handleiding van uw computer voor specifieke richting voor het gebruik van de BIOS. Zet uw cd / dvd-station als een bootable schijf. Verlaat het BIOS. De computer zal de BIOS, herstart, formaat af te sluiten en de installatie van het besturingssysteem. Als u niet beschikt over een opstartbare kopie van uw besturingssysteem hebt, moet u de installatie van de diskettes te lanceren in samenwerking met de cd.

7 Download een exemplaar van de start-up schijven Microsoft's van de officiële website of een andere vertrouwde, veilige website. Wanneer u het programma uitvoert, zal het u vragen om een ​​diskette. Het zal de opstartbestanden van de Window's schrijven naar elke schijf totdat de gegevens alle zes van uw diskettes heeft ingevuld.

8 Plaats de eerste schijf in uw diskettestation op de computer die u wilt formaat. Macht op de computer.

Hints

  • Formatteren van uw computer permanent alle gegevens op de harde schijf te wissen.