Zip-drives versus Flash Drives

Zip-drives versus Flash Drives


Computer storage units hebben veel veranderd in de afgelopen jaren. Naarmate de technologie evolueert, is de ruimte die nodig is om gegevens op te slaan kleiner geworden. Het debat over zip-drives vs. flash drives gaat om de voordelen voor beide soorten opslag. De flash drive doet zijn naam; het komt in designer kleuren en vormen, en is gepersonaliseerd aan uw behoeften.

zip-drives

Zip-drives versus Flash Drives


Zip-drives kunnen intern of extern zijn, een soort van floppy drive die disks gebruikt om informatie op te slaan. De grootte van de schijf afhankelijk van het type; als het een extern station kunnen de afmetingen variëren van ongeveer 3 inch breed en 6 cm in lengte. Internals zijn dezelfde grootte als een 3½-inch floppy drive. De schijven gebruikt om de gegevens op te slaan zijn 3½ inch en ongeveer ¼ inch dik. De installatie van software nodig is om de Zip-drive te beheren en gebruik maken van de schijven. Disk storage komt in 64 mb 250 mb. De andere overweging met een zip-drive is de zorg; sommige stations zijn gevoelig voor beweging, en ze moeten regelmatig worden schoongemaakt. Het andere probleem is de opslag van de schijven en de aandrijving. Evenmin mag worden opgeslagen in de buurt van magnetische voorwerpen; als ze zijn, dan kun je verwachten dat ze niet te bevatten. Magneten en soortgelijke elektrische apparatuur kan vernietigen u zip-schijven.

USB-drives

USB drives, ook wel thumb drives en flash drives, niet dezelfde problemen te delen. Deze worden terecht genoemd als de meerderheid van de grootte van je duim. De opslag van gegevens is gehuisvest in een plastic behuizing, met een stekker aan de ene kant die direct wordt aangesloten op de USB-drive op je computer. De verzorging van deze is dat de kunststof niet wordt gebroken en droog blijft; reiniging is eenvoudig. USB-drives komen in een waaier van kleuren en stijlen, en nu je kunt ze gegraveerd / bedrukt met uw bedrijfslogo of initialen te geven als cadeau. U kunt de aankoop USB-drives met geheugen opslag van 1 gig, 2 gig en tot 4 gig. Naarmate de technologie evolueert, zo zal de opslagcapaciteit van deze soorten aandrijvingen.

vergelijkingen

Het gebruik van deze twee stations zou afhangen van uw persoonlijke voorkeuren en wat u ze met behulp van voor. In plaats van het opslaan van al je belangrijke gegevens op uw harde schijf, met een USB- of zip-drive is een prima alternatief. Voor kleinere archiefsystemen, een zip-drive is groot en werkt in een kantoor waar een desktop computer wordt gebruikt, en de drive kan zitten op de top van de zaak. De schijven passen in een doos ongeveer de grootte van een schoenendoos. Elke schijf heeft een oppervlakte gezicht dat een klein label zal houden. De ruimte voor opslag is een probleem, vooral als u beperkt met weinig bergruimte.

Overwegende dat de USB drive is klein genoeg om te verbergen in een pennenbakje, zal een paperclip doos als goed doen. Nu zijn er thumb drives zo klein als een paperclip en zo dun, met de opslagcapaciteit van maximaal 4 gig geheugen. De behuizing is nauwelijks er - net genoeg om de belangrijke onderdelen te dekken - en wordt geleverd met een zaak op te slaan in, zodat de contactpunten worden beschermd. Vanwege de grootte van de USB-drive, op te slaan is het niet een probleem - vooral als je een laptop gebruiken. Bij de meeste gevallen dragen de zakken maken de perfecte opslagruimte, en met de grotere capaciteit voor het geheugen is er minder noodzaak om een ​​aantal te kopen.

voordelen

Met de vergelijkbare grootte van de USB-sticks, opslag is niet zo veel van een probleem als bij de zip-drives. Het grootste voordeel voor het gebruik van een stick komt wanneer het tijd is om een ​​back-up je systeem en de verschillende soorten opslagmedia zijn er verschillende mogelijkheden. Toch zal een USB-stick of twee van de back-up van uw computersysteem te houden. De meeste systemen vereisen tot 16 MB geheugen (schatting), afhankelijk van hoeveel je hebt op je computer. Dit betekent dat je op zijn minst 20 zip-drives nodig heeft, terwijl bij de thumb drive en het geheugen u koopt, wordt dit teruggebracht tot drie of vier. De voordelen nog niet alles; de kans op het uitroeien van de data is minimaal, kort van intensivering op het station en het verpletteren, en zelfs dan is het mogelijk om de data te redden. Gewoon niet onderdompelen in water te testen voor water proofing; de technologie is er niet gewoon nog niet.

Opsommen

Zip-drives versus Flash Drives


De keuze tussen te hoeven niet op te slaan alleen apparatuur, maar de schijven van een zip-station over een paar USB-sticks die klein genoeg zijn om te verbergen in een paperclip box moet niet moeilijk zijn zijn. Maar als je op de lijn, dan misschien gezien de kosten zou helpen. Het kiezen van de zip-drive en schijven kunnen meer kosten met zich meebrengen - eerst de prijs van de rit, dan is de schijven en tenslotte de opslag voor de schijven. Als het een intern station, dan zijn de kosten van de installatie worden beschouwd. Ook is het zip-disk storage beperkt tot 250 MB en je moet een aantal van hen om een ​​back-up van uw systeem.

De USB-drive prijzen zijn zo laag. Opslaan van deze minder ruimte innemen en het gebruik ervan is eenvoudig. En sommige bedrijven bieden lasergravure en bulk prijzen als een manier om u of uw bedrijf te adverteren. De USB drive biedt geheugen maten van 64 MB tot 4 gig, en het kost minder van hen om een ​​back-up van uw systeem. Er is geen speciale software nodig om deze apparaten te gebruiken; gewoon plug and play of slepen en neerzetten.