Hoe kan ik mijn iMac oververhitting te voorkomen

Hoe kan ik mijn iMac oververhitting te voorkomen


iMacs zijn een soort van computer vervaardigd door Apple. Net als alle andere computers, bij het uitvoeren van meerdere programma's of het verwerken van grote hoeveelheden gegevens, zouden ze meer warmte dan hun ventilator kan verdrijven produceren. Wanneer dit gebeurt, kan de computer heet om aan te raken en misschien zelfs schakelt zichzelf naar beneden. Als u denkt dat uw iMac zou kunnen worden oververhitting, zijn er methoden voor het bijhouden van de computer koel. Als het probleem blijft echter overwegen om advies bij uw plaatselijke Apple dealer.

instructies

1 Houd de ventilatoruitlaatopeningen duidelijk. Probeer de iMac ergens waar de ventilator uitlaten ruimte voor een goede ventilatie zal plaatsen. Deze zijn van cruciaal belang voor het verwijderen van warmte uit de computer en, als ze worden geblokkeerd door rommel of geplaatst tegen de muur, kan dit de effectiviteit te verminderen en laat uw iMac meer kans om te oververhitten.

2 Houd uw iMac schoon. Controleer en reinig de ventilatoruitlaatopeningen elke paar weken, als ophoping van stof in en rond de behuizing kan het risico van de computer oververhitting verhogen. Haren van huisdieren kan ook blokkeren de ventilator uitlaten, dus houd het afstoten van dieren uit de buurt van uw computer of opzuigen, het gebied om de paar dagen.

3 Verwijder de iMac tegen direct zonlicht. Het verlaten van de iMac in direct zonlicht het risico op oververhitting en warme buitentemperatuur kan ook de interne componenten beschadigen op de lange termijn te verhogen. Als uw iMac wordt blootgesteld aan direct zonlicht op enig moment tijdens de dag, verplaatsen of trek de gordijnen om dit te voorkomen.

4 Verlaag de temperatuur van de kamer. De koeler is het in de ruimte rond de iMac, hoe minder waarschijnlijk de iMac zijn oververhit raken. Als u radiatoren opwarming van de kamer tijdens de winter hebben, zet ze neer als je niet thuis bent of 's nachts. Als alternatief, als de kamer wordt verwarmd door direct zonlicht overdag, het installeren van een ventilator of een airco-systeem om de temperatuur rond de iMac te verlagen.