Hoe maak je de Enter-toets ook een tabblad Key in Visual Basic

Hoe maak je de Enter-toets ook een tabblad Key in Visual Basic


Soms kunt u de functie van een toets te veranderen op uw toetsenbord om een ​​andere toets uit te voeren wanneer ingedrukt. In Visual Basic kunt u de "KeyDown" gebeurtenis die optreedt wanneer een sleutel in een bepaalde controle wordt gedrukt. Deze gebeurtenis is nuttig om de aanslag van het geperste detecteren. U kunt dan de functie van de toets door het sturen van een andere toetsaanslag de actieve toepassing met de "SendKeys.Send" methode gedrukt.

instructies

1 Lancering Microsoft Visual Basic Express, klikt u op "New Project" aan de linkerkant van uw computerscherm, en dubbelklik op "Windows Forms Application" om een ​​nieuw project te maken.

2 Dubbelklik op "RichTextBox" van de "Toolbox" venster om het op uw formulier toe te voegen. Dubbelklik op "Button" om een ​​nieuwe knop op uw formulier te maken.

3 Klik met de rechtermuisknop RichTextBox controle en klik op "Eigenschappen". Klik op het geval dat een blikseminslag en dubbelklikken naast "KeyDown" naar een nieuwe procedure te maken voor dit evenement lijkt.

4 Kopieer en plak de volgende code in de "KeyDown" event naar een Return of Tab te voeren wanneer de enter-toets wordt ingedrukt:

Als e.KeyCode = Keys.Return Dan

If MessageBox.Show(Me, "Execute tab?", "Enter or Tab", MessageBoxButtons.YesNo) = vbYes Then

SendKeys.Send ( "{TAB}")

Stop als

Stop als

5 Druk op "F5" om uw programma uit te voeren en typ iets in de RichTextBox controle druk op ENTER om een ​​bericht waarin de gebruiker als ze willen een terugkeer of een tab te voeren weer te geven.