How to Get QuickBooks om sneller te lopen bij het bouwen van een rapport

Intuit Quickbooks branche software maakt het eenvoudig om op te nemen en te volgen verschillende aspecten van de financiën en de activiteiten van uw bedrijf. Na verloop van tijd zal het bedrijf bestand gebruikt om alle van de verschillende aspecten van uw bedrijf te beheren zeer groot geworden. Groot bedrijf bestanden zijn berucht als een van de belangrijkste oorzaken van QuickBooks vertraging bij het uitvoeren van routinematige taken zoals het bouwen van rapportages. Daarnaast zal een aantal externe hardware en software factoren die een negatieve invloed op de prestaties QuickBooks '. Krijg QuickBooks om sneller te lopen bij het bouwen van een rapport met een paar upgrade en onderhoudstaken.

instructies

System Factoren

1 Sluit alle andere programma's bij het uitvoeren van QuickBooks. QuickBooks en vele andere programma's vereisen een aanzienlijke hoeveelheid geheugen. Hoe meer programma's die u hebt geopend, zal de langzamere geheugen-intensieve taken zoals het bouwen van rapporten gaan.

2 Verhoog de hoeveelheid RAM-geheugen op uw computer. Elk systeem heeft zijn eigen specifieke instructies over hoe je RAM-geheugen te installeren, evenals een maximum bedrag dat kan worden toegevoegd op basis van de hoofd-CPU processor.

3 Verwijderen van spyware en virussen uit uw computer. Gebruik anti-virus software om spyware en virussen die kunnen worden uitgevoerd in de achtergrond en het gebruik van de vereiste om QuickBooks werk goed te maken geheugen te elimineren.

4 Elimineer overbodige bestanden en programma's op de harde schijf ruimte te vergroten. Gebruik de "Disk Cleanup Tool" om bestanden te verwijderen uit de prullenbak en andere plaatsen waar de bestanden niet langer nodig zijn. Typ "Schijfopruiming" in het "Start" menu zoekbalk, klik op de link en volg de aanwijzingen op het scherm. Gebruik de "Programma's en onderdelen" utility in het "Control Panel" naar programma's die u niet meer nodig hebt te verwijderen.

5 Voer het "Disk Defragmenter" tool om gefragmenteerde bestanden te consolideren. Dit verhoogt de lees- en schrijfsnelheid van de harde schijf. Typ "Disk Defragmenter" in het "Start" menu zoekbalk, klik op de link en volg de instructies op het scherm.

6 Voer het "Check Disk, 'riep" Error-checking "in Windows 7, om slechte sectoren van de harde schijf die kan vertragen algemene prestaties te repareren. Klik met de rechtermuisknop op het "Computer" link in het menu 'Start' en kies 'Eigenschappen'. Klik op "Nu controleren", vinkt u het vakje naast de optie om de harde schijven te scannen en klik op 'Start'. Kies de optie om de slechte sectoren vast te stellen of er worden gerapporteerd wanneer de scan concludeert.

Condenseren de QuickBooks Company File

7 Lanceer QuickBooks uit het menu "Start" of pictogram op het bureaublad.

8 Klik op het bedrijf bestand dat u wilt werken als u meerdere bestanden uit te voeren op hetzelfde systeem.

9 Klik op "File", "Hulpprogramma's" en vervolgens "Clean Up Company Data."

10 Klik op de optie om alle gesloten transacties te verwijderen tot een bepaalde datum of alle transacties in het bestand bedrijf. Dit condenseert de gegevens in een overzicht modus waar je niet de transacties binnen het opgegeven bereik kan bewerken. Klik op "Next" om verder te gaan.

11 Volg de aanwijzingen op elke volgende scherm van de 'Clean Up Company gegevens Wizard "om bijkomende parameters voor het opruimen proces te kiezen. Deze omvatten specifieke soorten transacties te verwijderen en lijsten die u niet meer hoeft te bewerken.

12 Klik op de "Begin Cleanup" knop om een ​​back-up kopie van uw bedrijf bestand te maken en ga verder met het bestand compressieproces.

Hints

  • Upgraden naar de nieuwste versie van QuickBooks kan ook toenemen rapport gebouw tijden. Kies het einde van het afgelopen fiscale jaar als de einddatum voor transacties die u wenst te condenseren. Houd de back-up kopie gemaakt tijdens de cleanup proces ergens veilig in het geval dat u nodig hebt om items op een later tijdstip te bewerken. Maak een nieuw bedrijf bestand aan het begin van elk boekjaar als je hoede voor de opkuis en de gevolgen daarvan zijn.
  • Het opruimen proces kan niet ongedaan worden gemaakt. Alle geselecteerde items zullen niet langer bewerkingen kunt na het proces is voltooid en u zal hebben om de back-up te openen in het geval dat u wilt wijzigingen in oude transacties en lijsten te maken.