Hoe maak je een DHCP-server configureren op een Cisco 1841 RouterDe 1841 Integrated Services Router is een netwerk apparaat gemaakt door Cisco. De 1841 biedt high-performance, enterprise-class routing met een aantal extra functies, zoals hardware-encryptie en virtuele netwerk acceleratie. De 1841 heeft ook een ingebouwde DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) server functionaliteit. Wanneer de 1841 is geconfigureerd om als DHCP server, wijst een IP-adres aan elk apparaat dat het lokale netwerk verbindt. U kunt een Cisco 1841 router om te fungeren als een DHCP-server te configureren.

instructies

1 Start de terminal emulator hulpprogramma op de computer. Bijvoorbeeld, als u gebruik maakt van Putty als een terminal emulator, dubbelklikt u op het pictogram "Putty" op het bureaublad van de computer.

2 Type "en" en druk op "Enter" om bevoorrechte modus. Voer het wachtwoord van de beheerder van de router. Typ "configureren terminal" en druk op "Enter."

3 Typ de volgende opdracht om de domeinnaam gemeenschappelijke configureren om alle hosts op het lokale netwerk:

IP domeinnaam tarugo.com

Vervang "tarugo.com" door de domeinnaam overeenkomt met het lokale netwerk beheerd door de router. Druk op Enter."

4 Configureren van de server voor de Domain Name System, dat wil zeggen, de server die heen en weer om te zetten tussen hostnamen en IP-adressen:

IP-naam-server 8.8.8.8

Vervang "8.8.8.8" door het IP-adres van de DNS-server. Druk op Enter."

5 Configureren van de pool van IP-adressen beschikbaar om de DHCP-server:

IP dhcp zwembad myPool

netwerk 20.15.0.0

import alle

Vervang "myPool" door een naam van uw keuze voor het zwembad wordt gemaakt. Vervang "20.15.0.0" door het subnet van waaruit de 1841 IP-adressen zal trekken (20.15.0.0 door middel 20.15.254.254 in het voorbeeld). Druk op "Enter" na elke opdracht. Op dat moment zal de 1841 router volledig geconfigureerd zijn rol als DHCP-server.