Hoe kan ik Fake Tie-Dye in Illustrator

Hoe kan ik Fake Tie-Dye in Illustrator


Tie geverfd stof functies ingewikkelde patronen geproduceerd door het verzamelen van het doek, het binden met touw, draad of elastiekjes, en dompelen in kleurstoffen. Hoewel deze technieken te produceren een onbeperkt scala van modellen, typische patronen tonen concentrische ringen van tinten met losjes scherpe grenzen. Adobe Illustrator tools kunnen besparen u de tijd en geduld je nodig hebt om dit soort natuurlijke onregelmatigheden te trekken uit het niets in kunstwerk dat simuleert tie dye explosieve uitbarstingen van kleur.

instructies

1 Activeer de Ellipse gereedschap in de Adobe Illustrator toolbox. Houd de toets "Shift" en klik en sleep op een ongebruikte deel van uw document tekengebied om een ​​grote cirkel te tekenen. Bijvoorbeeld, in een portret-modus, Letter-formaat bestand, teken een cirkel ongeveer 5 centimeter in diameter.

2 Open het menu Venster en kies "Transform" om het deelvenster Transformeren te brengen als het niet al zichtbaar. Stel het punt van oorsprong van de transformatie proxy naar het centrum stip in zijn vierkante rangschikking van stippen. Klik op de link icoon tussen de breedte en hoogte meting velden, zodat zowel de breedte en hoogte van elkaar proportioneel zal schaal. Wijzig de breedte of de hoogte tot 3 inch, en houdt u de toets "Alt" - de "Option" toets op een Mac - terwijl u op de toets "Return". Dit zorgt voor een concentrische duplicaat van uw oorspronkelijke cirkel. Maak een ander exemplaar, dit keer 2 centimeter in diameter.

3 Open het menu Venster en kies "Stroke" om het deelvenster te brengen als het niet al zichtbaar. Activeer het gereedschap Selectie van de Adobe Illustrator toolbox en tent rond je kringen om ze te selecteren. Voer "48" in het deelvenster Weight veld om een ​​48-punts lijn voor alle drie cirkels tegelijk. Open het menu Object, zoek het submenu Path en kies "Outline Stroke 'om uw slagen omzetten in vaste vormen.

4 Selecteer de Crystallize gereedschap, genesteld onder de Warp gereedschap in de Adobe Illustrator toolbox. Duw zachtjes op uw geconverteerde kringen met het gereedschap, werk je weg rond hun perimeters om vloeiende contouren veranderen in onregelmatig puntige detail.

5 Open het menu Venster en kies "Stalen" aan te brengen het deelvenster Stalen als het niet al zichtbaar. Ga terug naar het gereedschap Selecteren en klik op een ongebruikt gebied van uw tekengebied om al uw kunstwerk op te heffen. Selecteer de buitenste geconverteerde cirkel en een van de kleuren van toepassing vanaf uw deelvenster Stalen aan. Selecteer de volgende cirkel en kleur het een andere kleur, dan opnieuw de eerste kleur die u gebruikt om de middencirkel.

Hints

  • Bestuderen foto's van gebatikte stof voor patroon van ideeën. Gebruik heldere kleuren te simuleren 1960-era tie-dye technieken. Voeg een kleine, willekeurige vormen rond je kringen om spatten of vlekken van de kleurstof te simuleren.
  • De Kristal gereedschap produceert snel grote hoeveelheden complexe detail dat moeilijk om af te drukken kan zijn.
  • De informatie in dit artikel is van toepassing op Adobe Photoshop CC en Adobe Photoshop CS6. Kan enigszins of aanzienlijk verschillen met andere versies of producten.