Hoe kan ik een HDV branden op een DVD

Hoe kan ik een HDV branden op een DVD


De HDV (High Definition Digital Video) opnameformaat kunt u high-definition video beelden op Mini DV-tapes te nemen, met behulp van camera's zoals de Sony HDR FX1E. Het voordeel hiervan is dat Mini DV tapes zijn goedkoop en gemakkelijk verkrijgbaar, zoals ze gewoonlijk gebruikt in video consumenten camera. U kunt down-omzetten high-definition beelden naar standaard definitie, als je standaard-definition films van HDV-materiaal die u hebt gemaakt en geïmporteerd naar uw computer, in een proces dat bekend staat als het vastleggen van te maken.

instructies

1 Controleer om zeker te zijn dat de Mini DV tape met uw HDV-beeldmateriaal in uw HDV-camera. Sluit een Firewire-kabel aan op de camera en een Firewire poort van uw computer.

2 Gebruik een bewerken of capture programma dat high-definition video ondersteunt, zoals Adobe Premiere editing programma, Sony Vegas te bewerken programma of de AVS Video Recorder. Volg de instructies voor uw specifieke editing programma om de vangst te starten. Als u gebruik maakt van een geavanceerd programma, zoals Premiere Adobe's, kunt u het programma gebruiken om videoband speler van de camera te controleren en wind de tape naar het punt waar u wilt dat het vastleggen te beginnen. Als uw capture programma deze functie niet ondersteunt, moet u het beginpunt in te stellen met behulp van de knoppen op de camera om line-up van de band.

3 Stop de capture proces zodra alle HDV-beeldmateriaal dat u wilt converteren naar DVD heeft gespeeld. Je hebt nu HDV-materiaal beschikbaar om mee te werken in het bewerkingsprogramma. Sommige programma's, zoals Adobe Premiere, kunt u de HDV-beeldmateriaal converteren en het resultaat direct branden op een DVD. Je moet apart down-omzetten van de HDV-materiaal op de DVD MPEG2-bestandsformaat als u gebruik maakt van een programma zoals Sony Vegas of AVS voor het gebruik van een aparte DVD-authoring programma om uw DVD te maken.

4 Plaats een lege dvd in de dvd-brander van uw computer. Als u Adobe Premiere of een bewerkingsprogramma waarmee u uw HDV-materiaal rechtstreeks branden op DVD, volgt u de instructies programma om de DVD-creatie te starten.

Reken de HDV footage, in bewerkingsprogramma's zoals Sony Vegas, om een ​​MPEG2-formaat bestand. Tijdens het conversieproces, geef het bestand een naam en selecteer een locatie op de harde schijf van uw computer om het geconverteerde bestand op te slaan.

5 Open een DVD-authoring programma, zoals Sony DVD Architect of AVS DVD Authoring, als uw capture en editing programma niet kunt u een DVD direct te creëren. Selecteer het MPEG2-bestand dat u hebt gemaakt door down-omzetten van uw gevangen HDV beeldmateriaal.

Volg de instructies van de DVD-authoring programma om uw beelden te branden op een DVD. DVD-authoring programma's kunt u DVD menuschermen en stel hoofdstukmarkeringen maken, en als je wilt deze omvatten moet u de instructies te volgen.

Hints

  • Het kiezen van een programma dat HDV-beeldmateriaal vangt en kunt u die beelden direct branden op DVD bespaart tijd en vereist minder configuratie.
  • Als u twijfelt over welke instellingen te gebruiken bij het down-converteren van DVD-video, gebruik dan de standaard instellingen die door het programma dat u gebruikt. Het aanbrengen van wijzigingen die u niet zeker bent kan resulteren in een videobestand van slechte kwaliteit.