Hoe kan ik Problemen met een Compaq NC6000?

Hoe kan ik Problemen met een Compaq NC6000?


De Compaq NC6000 is een complex stuk van materiaal zoals elke laptop en kan bezwijken aan een reeks van mogelijke storingen, variërend van muis en toetsenbord storingen om problemen te schakelen of zelfs te controleren backlight mislukking. Hoewel het misschien verleidelijk om de laptop naar een technicus voor onderhoud te brengen, kun je vaak zelf te repareren uw Compaq NC6000 met alleen een platte en Phillips schroevendraaier. Niettemin, er rekening mee dat reparaties die gepaard opening geval van de computer kan de garantie ongeldig.

instructies

1 Zorg ervoor dat de Compaq NC6000 is aangesloten op het stopcontact via de stroomkabel. Als het netsnoer losgemaakt van de achterkant van de Compaq, steek hem opnieuw in.

2 Bevestig het netsnoer aan op een ander stopcontact als de Compaq NC6000 blijft aan de macht problemen optreden.

3 Download de nieuwe drivers voor de muis en het toetsenbord van de Compaq NC6000 indien deze randapparatuur beginnen storing of als hun reactievermogen verslechtert. Na het downloaden en te installeren, moet het perifere drivers te helpen uw probleem op te lossen. U moet de computer opnieuw opstarten na het installeren van de drivers.

4 Inspecteer de Compaq NC6000 klavier kabel als het toetsenbord blijft storing na het installeren van nieuwe drivers. Draai de Compaq NC6000 laptop en verwijder alle schroeven aan de onderkant van het apparaat met behulp van een kruiskopschroevendraaier.

5 Flip terug over de Compaq NC6000 en verdringen het nu los toetsenbord vrij van de behuizing van de laptop. Inspecteer het toetsenbord flex-kabel loopt van de onderkant van de laptop naar beneden van het toetsenbord. Als de kabel vrij is van de aansluiting op de basis, til de aansluiting naar boven en schuif de kabel opnieuw in.

6 Druk stevig op de bus naar de flex-kabel op zijn plaats te vergrendelen.

7 Pas de helderheid van de monitor instellingen van de Compaq NC6000 als de monitor van de laptop verschijnt helemaal donker is of lijkt te zijn uitgeschakeld. De helderheid kan in feite helemaal naar beneden worden bijgesteld. U kunt de helderheid via de toetsen op de bovenkant van het toetsenbord van de laptop passen.

8 Verwijder de Compaq NC6000's bezel schroeven. De bezel is de omtrek stuk dat het scherm, die is beveiligd met schroeven die worden verborgen door plastic verzegeling op het eerste gezicht omringt. Pop de zeehonden af ​​met uw vingers of de rand van een platte schroevendraaier, verwijder de schroeven met een Phillips schroevendraaier.

9 Trek de ring voorzichtig uit en leg het opzij.

10 Controleer de zwarte inverter kabel die ligt boven op de groengekleurde inverter board strook aan de onderkant van de blootgestelde de display van de Compaq NC6000's. De kabel moet in de bus van de omvormer boord bevinden. Een losse inverter kabel zal backlight defect raken voor uw monitor.

11 Trek aan de ene kant van de omvormer kabel aansluiting en plaats de kabel, naar beneden te drukken op de socket om deze vast weer op zijn plaats.

Hints

  • Voorkom schade door statische elektriciteit door het aanraken van een groot metalen voorwerp voordat u elektronische componenten.