Hoe maak je een verticale navigatiebalk met behulp van CSS

Het creëren van een horizontale navigatiebalk zal functionaliteit toe te voegen aan uw site en helpen te houden georganiseerd. Het kan ook een toegevoegde waarde op het gebied van SEO. Het is een eenvoudig proces dat kan worden gedaan met behulp van CSS of Cascading Style Sheets.

instructies

Hoe maak je een verticale navigatiebalk met behulp van CSS

1 Bepaal wat er gaande is in uw verticale navigatiebalk. Welke pagina's zijn het meest relevant zijn, en meest bezochte na uw horizontale of hoofdnavigatie items?

2 Open uw webpagina in kladblok of teksteditor en typ de volgende code waar u wilt dat de lijst moet beginnen: <div id = "navcontainer"> <ul id = "navlist">.

3 Voeg uw eerste item in de lijst. Dit zal de eerste verticale navigatieknop op de pagina os heeft het de "id" van de "huidige" te zijn. Type <li id ​​= "actief"> <a href="first-nav-page-name.html" id="current"> Navigation term </a> </ li>

4 Voeg de rest van de navigatie-items met behulp van de <li> en </ li> tags met een hyperlink. Type <li> <a href="second-nav-page-name.htm"> Nav term 2 </a> </ li> <li> <a href = "third-nav-page-name.html" > Nav term 3 </a> </ li>, enz.

5 Na de laatste navigatie-tag, het einde van de lijst met </ ul> en </ div>.

6 Maak CSS-stijlen voor deze lijst door het toevoegen van eigenschappen om u CSS blad. Open de map CSS, en download je CSS style sheet, voeg dan een stijl. Bijvoorbeeld, als u wilt vierkante kogels, het type #navlist li {list-style-type toe te voegen: square; } In uw style sheet, aan de top. #navlist li definieert de navigatiebalk lijst object.

Hints

  • Het creëren van decoratieve verticale navigatie lijsten is een vaardigheid die meer kennis van CSS vereist, maar eenvoudige lijsten met interessante stijlen recht online worden gevonden.
  • Niet de lijst te lang, en altijd de nav-tags, evenals de <li> en </ li> -tags.