Wat is belangrijk om te onthouden bij het schoonmaken van CRT-monitoren?

Wat is belangrijk om te onthouden bij het schoonmaken van CRT-monitoren?


Verkrijgbaar in diverse soorten en maten, cathode ray tube monitoren bevatten een glazen beeldbuis, dat is duurzaam en niet gevoelig voor krassen. De monitoren, zoals andere computer componenten, zijn gevoelig voor vingerafdrukken, stof, vuil en vet opbouw. Na verloop van tijd kan de opbouw glas en de behuizing van de monitor vlekken. Bij het reinigen van een CRT-beeldscherm, is het belangrijk om een ​​reinigingswerkwijze dat het werktuig interne circuits schadelijk gebruiken.

Uitschakelen

Vóór het reinigen van uw CRT-monitor, schakelt het apparaat uit en trek het snoer. Dit houdt niet alleen van wordt geschokt, maar ook kunt u elke aangekoekt vuil en vlekken op het scherm van het apparaat beter zien. Zorg dat er geen elektrisch snoer van uw monitor nat tijdens het reinigingsproces, en niet steek de stekker in met natte handen.

Het toepassen van Cleaner

Bij het reinigen van de monitor, geen reinigingsmiddel rechtstreeks spuiten op uw CRT monitor scherm, case, knoppen en regelaars. Spuit de reiniger op een schone, zachte doek of een doek veeg je monitor. Dit zorgt ervoor dat de stofzuiger van het lopen in de behuizing rond het scherm en knoppen. Het is prima om een ​​niet-schurende glasreiniger gebruiken om uw CRT monitor te reinigen, met inbegrip van het scherm, maar leidingwater werkt ook. Speciaal geformuleerd schoonmakers en vochtige doekjes voor monitoren zijn beschikbaar op computer / elektronica en retail supermarkten evenals online.

Omgaan met de zaak

Heeft het geval dat uw CRT monitor niet open en verwijder alle aansluitingen aan de achterkant van het toestel tijdens het reinigingsproces. Hierdoor kan vocht elektrische componenten van het apparaat te openen. Zelfs met uw monitor unplugged, nog steeds zijn voeding bevat opgeslagen elektrische stroom die u kunt shockeren.

Tips

Gebruik geen schuurmiddel, doek of een doek om het scherm of de behuizing van uw CRT monitor schoon te maken --- dit kan krassen en schade aan uw monitor. Laat uw monitor volledig drogen voordat u het snoer weer in een stopcontact en het inschakelen van het apparaat. Reinig de monitor op een regelmatige basis om stof en vuil te houden van het verzamelen op het apparaat.