Hoe maak je een niet-Responsive JavaScript Problemen

Het schrijven van JavaScript-code voor webpagina's kan een frustrerende ervaring voor programmeurs, omdat de runtime-omgeving, de webbrowser, wordt doorgaans niet gebruikt voor het debuggen taken zoals het instellen van breakpoints en lijn per lijn uitvoering. Programmeurs vaak hun toevlucht tot het gebruik van onhandige alert dialogen om de uitvoering van hun scripts te traceren. Echter, Internet Explorer 9 is voorzien van een complete set van functies die een efficiƫnte debugtechnieken faciliteert in de browser-omgeving zelf.

instructies

1 Laden van een webpagina in Internet Explorer en druk op "F12" om de debugging tools te onthullen. De gereedschappen worden in een paneel langs de onderkant van het venster. Klik op het tabblad "Script" naar de JavaScript-debugging features onthullen. Uw code wordt getoond aan de linkerkant en diverse debugging tools zijn verkrijgbaar aan de rechterkant.

2 Trace de uitvoering van het script door het toevoegen aan de code toe te schrijven aan de JavaScript-console met de volgende syntaxis:

window.console.log ( "Script is uitgevoerd op dit moment");

Dit is een goede vervanger voor alert dialogen, omdat het script niet hoeft te wachten tot je elke dialoog te bevestigen alvorens verder te gaan. U kunt meer informatie toe te voegen aan deze uitspraken met behulp van tekenreekssamenvoegingsoperator, net als bij alert dialogen. Bijvoorbeeld:

window.console.log (+ i + "\ nCurrent waarde van de som is" + sum "For-lus heeft iteratie bereikt");

Wanneer uw script draait op de pagina, klik op het tabblad "Console" aan de rechterzijde van het debuggen paneel weer te geven debug-berichten gegenereerd op deze manier.

3 Stel een breekpunt in het script om de uitvoering ervan op een bepaalde lijn halt toe te roepen door te klikken op de lijn nummer in de code weer te geven aan de linkerkant van het paneel debugging tools. Een rode stip op het breekpunt aan te geven. Klik er nogmaals op om het te verwijderen. U kunt breekpunten op zoveel lijnen als u wilt. Klik op het tabblad "Breekpunten" aan de rechterkant van de debugging tools om alle breekpunten samen te bekijken en uit te schakelen of te verwijderen.

4 Klik op de "Start Debugging" knop om de pagina te herladen en schakel de breekpunt (s). De debugging panel scheidt in een eigen venster, zodat u de code beter kunt bekijken. Wanneer een breekpunt is bereikt, het script stopt, de debugging venster naar de voorgrond gebracht en een gele pijl verschijnt binnen de rode stip om het breekpunt aan te geven.

5 Hervat de uitvoering van een breekpunt door te klikken op de groene knop "Doorgaan" of op "F5." Stap door de code lijn per lijn door te drukken "F11." Stap over een blok van de code door te drukken op 'F10' en stap uit van een blok van de code door te drukken op "Shift + F11." U moet de uitvoering hervatten (of klik op "Stop Debugging") voor de interactie met de pagina om verder scripts uit te voeren.

6 Bewaken van de waarden van de variabelen met behulp van de "Watch" en "Locals" tabs aan de rechterkant van de debugging tools. Klik op "Watch," klikt u op een lege regel in de lijst en typ de naam van de variabele. Zoals u het script uit te voeren, wordt de waarde van deze variabele in de lijst bijgewerkt. Gebruik breakpoints en / of lijn per lijn uitvoering aan de variabele verandering tijdens de uitvoering te zien. Onthullen meer informatie over de variabele door te klikken op de "+" symbool. Klik op het tabblad "Locals" om de namen en de huidige waarden van alle variabelen om de functie momenteel wordt uitgevoerd relevant te tonen.

7 Klik op het tabblad "Call Stack" om de hiƫrarchie van functies en methoden die werden ingeroepen om het huidige punt van de uitvoering te bereiken tonen. Dit kan u helpen bepalen niet alleen waar je bent in de uitvoering van het script, maar hoe heb je daar. Dubbelklik op een van de items in deze lijst op de lijn van code die die functie of methode genaamd tonen.