Mijn Dell Dimension E521 schijven werken niet in Vista

De Dell Dimension E521 wordt geleverd met een enkele 80 GB Serial Advanced Technology Attachment harde schijf, maar geeft een extra baai waaraan een tweede SATA harde schijf kan worden geïnstalleerd. In tegenstelling tot Windows XP, die niet de steun heeft geïntegreerd voor SATA, moet Windows Vista automatisch te detecteren en te gebruiken SATA HDD's. Als het besturingssysteem faalt gegevens van de devices, hardware defect is de meest waarschijnlijke oorzaak, hoewel andere problemen kunnen invloed hebben op de werking van de apparaten ook.

Dell Diagnostics

Dell Diagnostics, een software opgeslagen op een verborgen partitie op de harde schijf, en beschikt over een groot aantal tests die de Dimension E521 te controleren op hardwareproblemen. Dell Diagnostics is toegankelijk vanuit de boot scherm; Als u op "F12" wanneer het Dell-logo verschijnt laarzen van de computer in de applicatie. Dell Diagnostics slaat de HDD-gerelateerde testen in het menu Custom Test; dubbelklikken "Hard Drive" initieert een reeks tests ontworpen om de status van de schijf te controleren. Als tijdens de testfase een fout optreedt, moet het apparaat worden vervangen.

System Setup

System Setup bevat een scala aan opties gebruikt om de werking van de Dell Dimension E521 en de aangesloten apparaten te configureren. Net als Dell Diagnostics, wordt Systeeminstellingen geopend vanuit het opstartscherm; persen "F2" opent het programma. Het gedeelte Drives geeft de opties aan de opslagtechnologie veranderen. Redundant Array of Independent Disks kan Windows Vista de inhoud van een harde schijf spiegelen naar een andere of naar de schijven combineren in één opslaginrichting. Als een RAID setup is vastgesteld op de harde schijven, maar SATA Operation is ingesteld op "RAID Off ', de harde schijven werken niet in Vista als normaal.

Mechanisch falen

Wanneer de Dimension E521 schrijft gegevens op een schijf, een actuator positioneert de lees / schrijfkop plaats. De spindel motor draait de schijf plateau op 4200 tot 15.000 toeren per minuut - afhankelijk van de specs van het toestel - en de luchtdruk tilt het hoofd van de schijf. De aandrijving magnetiseert vervolgens de secties van het plateau in de patronen die bijbehorende gegevens tegemoet te komen. Als een stipje puin rust op de top van het plateau, zal dit leiden tot het hoofd zal "crash" in de schijf, krassen op de schotel en beschadiging van de aandrijving. Een harde schijf crash optreedt, Windows Vista zou in staat zijn om de aandrijving lang genoeg te gebruiken om het besturingssysteem op te starten, maar de schijf zal stoppen met functioneren op willekeurige tijdstippen.

losse kabels

De kabels van een SATA-toestel gebruikt om verbinding te maken met de Dimension E521 onder de datakabel en de voedingskabel. Het ene uiteinde van de voedingskabel is verbindt met de voeding; het andere uiteinde van de kabel aangesloten op een 15-pins sleuf aan de achterzijde van de schijf. De datakabel, aan de andere kant, aangesloten op een SATA0 of SATA1 poort op het moederbord; het andere uiteinde verbonden met een geschikte grootte sleuf op de schijf. Als een kabel los komt van het station of het moederbord, kan de schijf stoppen met werken in Vista bij het lezen of schrijven van bestanden, of Vista kan mislukken om de schijf te detecteren.