Hoe te markeren afwisselende rijen in Excel 2007

In een data verpakt Excel spreadsheet, kunnen langgerekte getallen of tekst elkaar lijken te vervagen, waardoor het moeilijk te bepalen wanneer waarden aan weerszijden van de plaat in dezelfde rij. U kunt dit probleem te omzeilen door het toevoegen van shading elke andere rij, zodat u gemakkelijk zien welke rij de gegevens horen in. Excel 2007 is voorwaardelijke opmaak opties maken het mogelijk om formules te gebruiken om te bepalen wanneer arcering toe te voegen aan cellen. Door het combineren van de MOD-functie, die de rest van een wiskundige divisie berekent, met de ROW-functie, die het rijnummer in een formule retourneert, kunt u een formule die is alleen waar op de even genummerde rijen te creƫren en laat Excel alleen formatteren die rijen.

instructies

1 Selecteer de cel linksboven van het gebied dat u wilt gemarkeerd rijen. Houd de toets "Shift", en selecteer de cel rechtsonder in het gebied. Als u wilt afwisselende rijen voor de hele plaat te markeren, klikt u op het plein boven de "1" en aan de linkerkant van de "A"

2 Klik op het tabblad "Thuis" aan de bovenkant van het scherm. Onder de rubriek "Styles", kies "Voorwaardelijke opmaak", die een drop-down menu zal brengen. Kies "Nieuwe regel" van dat menu.

3 Selecteer de onderste vermelding onder "Selecteer een Rule Type ', die zal lezen" Gebruik een formule om te bepalen welke cellen opmaken. " Plaats de cursor in de formule balk in het midden van het venster.

4 Typ "= MOD (ROW (), 2) = 0". De rij-functie zal het nummer van de huidige rij terug. De MOD-functie zal de ROW resultaat te delen door 2, en dan terug de rest. Even genummerde rijen een rest van 0 hebben en dus gelijk aan 0, waardoor de formule geldt voor die rij. Oneven rijen zal een restant van 1 hebben en niet gelijk zijn aan 0, waardoor de formule valse voor die rij.

5 Klik op de knop "Formaat" en selecteer het tabblad "Fill" in het venster dat verschijnt. Selecteer de kleur die u wilt gebruiken om elke afwisselende rij te markeren. Klik op "OK" als u klaar bent, en dan "OK" weer op het volgende venster. Klik op "Apply" om de hoogtepunten van toepassing op het geselecteerde gebied.

Hints

  • Als u nog meer voorwaardelijke opmaak, zorg ervoor dat de rij hoogtepunten zijn de laatste vermelding in de lijst, anders cellen in even genummerde rijen wordt gemarkeerd volgens deze regel en niet per uw voorwaardelijke opmaak. Klik op "Voorwaardelijke opmaak" en kies "Manage Rules" de positie van de indeling te wijzigen. Klik op de regel en klik op de pijl naar beneden om de regel te verplaatsen naar de onderkant van de lijst.